03 Mrt 2017

Ter afsluiting van de tentoonstelling ‘Palmyra. Stad van Duizend Zuilen in Deventer’ geven de Syrische zangeres Shaza Hayek en R-chestra op 3 maart een concert in de Grote Synagoge. Als voorprogramma zal de Syrische danser Ahmad Joudeh een voor deze gelegenheid gemaakte choreografie dansen. Ook zal stadsdichter Johanneke ter Stege een speciaal gedicht over de tentoonstelling voordragen. 

Opening Palmyra

Tijdens de opening van de Palmyra-tentoonstelling op 10 november 2016 gaf Shaza Hayek een indrukwekkend optreden. Wij ontvingen vele enthousiaste reacties van bezoekers en besloten daarom om vrijdagavond 3 maart een volledig concert van Shaza Hayek & R-chestra te organiseren. Het concert markeert tegelijkertijd de afsluiting van de Palmyra-tentoonstelling, die inmiddels door meer dan 8500 mensen bezocht is. Bij aankoop van een concertkaart ontvangt u een gratis kaartje voor de tentoonstelling ‘Palmyra. Stad van Duizend in Zuilen in Deventer’.

Over Shaza Hayek & R-chestra

Shaza Hayek studeerde Oriëntaalse zang aan het conservatorium in Damascus en trad op in het Operahuis en andere belangrijke zalen in Syrië en diverse Arabische landen. Zij woont sinds een paar jaar in Nederland en heeft opgetreden op festivals zoals Music Meeting en het Grachtenfestival.

R-chestra is een wereldmuziekgroep die altijd verbanden tussen culturen zoekt in plaats van verschillen te benadrukken. De muzikanten van R-chestra speelden op het Winter Festival van Sarajevo en het Babylon Festival in Irak en traden op in onder andere Vrije Geluiden.

Shaza Hayek & R-chestra bij Vrije Geluiden:

Over Ahmad Joudeh

Ahmad Joudeh (1990) groeide op in het Palestijnse vluchtelingenkamp Yarmouk in Damascus, Syrië. In 2014 deed hij mee met de Arabisch versie van So You think You Can Dance. De Nederlandse journalist Roozbeh Kaboly ondekte Ahmad in 2016 tussen de puinhopen in Damascus. Hij maakte de documentaire Dance or Die over Ahmads leven die door miljoenen mensen over de hele wereld werd gezien. Het Nationale Ballet, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Nationale Opera maakten zich sterk om hem naar Nederland te halen. Nu studeert Ahmad aan de dansacademie in Amsterdam.

Bekijk hier de documentaire Dance or Die:

Over Johanneke ter Stege

Sinds augustus 2015 is Johanneke ter Stege stadsdichter van Deventer. Ze verzamelt de mooiste stukjes tijd en rijgt ze aan elkaar in beeld, taal en muziek. Als zangeres kun je haar solo tegenkomen achter haar piano en zingende zaag of als onderdeel van het elektronicaduo NNENN.

Interview Johanneke ter Stege voor de Cultuurprijs Overijssel:

Informatie concert

Datum:                Vrijdag 3 maart
Tijd                       Zaal open: 19.30 uur, Aanvang: 20.00 uur
Adres:                  De Grote Synagoge, Golstraat 23, Deventer
Toegang:             12,50 euro, inclusief een gratis toegangskaart voor de Palmyra-tentoonstelling en een drankje. De                                     tentoonstelling is t/m 12 maart 2017 te bezoeken.

Kaartverkoop: Aan de balie van Museum De Waag of via onderstaand aanmeldformulier. Bij online aanmelding betaalt u het kaartje in de Synagoge bij aanvang van het concert. U kunt alleen contant betalen.

Concert Shaza Hayek & R-chestra

  • Vul een waarde tussen 1 en 4 in.

Meer informatie? Neem contact op met Reineke Maschhaupt via communicatie@deventerverhaal.nl, 0570-855950.