Speciaal voor de IJsselbiënnale stelden Deventer Verhaal, Theater-Restaurant Bouwkunde en VVV Deventer een culinair arrangement samen met kunst, natuur en cultuur: Langs de IJssel. In het voetspoor van Kester Freriks door de IJsselvallei.  Met dit arrangement krijg je toegang tot de IJsselbiënnale, een 3-gangen diner en vervolgens entree tot de speciale editie van de Boekensalon op 29/8 of 30/8 en je ontvangt het boek Langs de IJssel. Natuur en cultuur in de IJsselvallei van schrijver Kester Freriks.

Kester Freriks maakte een voettocht door de IJsselvallei en schreef een bijzonder wandelboek ter gelegenheid van de IJsselbiënnale. Treedt in het voetspoor van de natuurschrijver en bezoek met het passse-partout op eigen gelegenheid de kunstwerken langs de rivier met weidse uiterwaarden en onweerstaanbare natuur. Op de datum naar keuze (29/8 of 30/8) ben je vanaf 18.00 uur welkom in Restaurant Bouwkunde voor een smakelijk 3-gangen diner. Aansluitend bezoek je de boekensalon met inspirerende gasten. Tijdens deze literaire avond staat het boek Langs de IJssel. Natuur en cultuur van de IJsselvallei van schrijver Kester Freriks centraal. Garrelt Verhoeven (directeur Deventer Verhaal) gaat in gesprek met de natuurschrijver, die op zijn beurt kunstenaar Paul de Kort interviewt. Speciale aandacht gaat uit naar de kunst die tijdens de biënnale te zien is langs de rivier.

Data arrangement:
29/8 of 30/8
Het passe-partout is de hele periode van de IJsselbiënnale geldig.

Het arrangement bestaat uit:
– Boek Langs de IJssel. Natuur en cultuur in de IJsselvallei         
– Passe-partout IJsselbiënnale incl. routekaart
– 3-gangen diner Restaurant Bouwkunde  (excl. drankjes)
– Ticket Boekensalon

Het arrangement à € 55,00 (normaal €69,95) is te reserveren in de webshop van VVV Deventer via www.deventerwebwinkel.nl. Na aankoop van het eerste arrangement heb je de mogelijkheid een volgend arrangement zonder boek te bestellen à € 43,00.

Onderdelen arrangement

Boek
In het boek Langs de IJssel. Natuur en cultuur in de IJsselvallei onderneemt natuurschrijver Kester Freriks een voettocht langs de IJssel. Hij volgt bestaande voetpaden en schrijft al lopende de biografie van de rivier. Het boek verschijnt ter gelegenheid van de eerste editie van de IJsselbiënnale.

3-gangen diner Theatercafé Bouwkunde
Langs de oevers van de IJssel ter hoogte van de oude stadsmuur van Deventer vindt je Restaurant Bouwkunde. De culinaire hotspot wordt geroemd door toonaangevende restaurantgidsen, zoals Bib Gourmand van Michelin vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en de interessante wijnkaart van gastvrouw en vinologe Heleen Boom. Op de avonden van de boekensalons kun je genieten van een smakelijk 3-gangendiner met zoveel mogelijk duurzame en biologische ingrediënten.

Passe-partout IJsselbiënnale
Met het passe-partout krijg je toegang tot de 27 kunstwerken die onderdeel vormen van de beeldenroute. In deze editie tonen kunstenaars hun visie van de invloed van de klimaatverandering op ons rivierenlandschap. Tevens ontvang je een gratis routekaart.

Boekensalon: Langs de IJssel. In het voetspoor van Kester Freriks door de IJsselvallei
Ter gelegenheid van de IJsselbiënnale is er een speciale editie van de Boekensalon in Theater Bouwkunde. Deze avond staat het boek Langs de IJssel. Natuur en cultuur van de IJsselvallei van schrijver Kester Freriks centraal. Garrelt Verhoeven, directeur Deventer Verhaal, gaat in gesprek met de natuurschrijver, die op zijn beurt kunstenaar Paul de Kort interviewt. Speciale aandacht gaat uit naar de kunst die tijdens de biënnale te zien is langs de rivier. Een literaire landschapsavond aan de oevers van de IJssel in Theater Bouwkunde.

De Boekensalon is ook zonder arrangement te bezoeken en te reserveren via www.bouwkunde.nl 

Natuurschrijver Kester Freriks
Kester Freriks (1954) schreef romans, natuur- en vogelboeken. Met Verborgen wildernis en Wandelingen der Neederlanden verwierf hij bekendheid als auteur die het Nederland van vroeger verbindt met het land van nu. Zijn boek De kleuren van het wad werd genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2016. Sinds 1981 is Kester Freriks verbonden aan NRC Handelsblad, waarvoor hij toneelrecensies, beschouwingen, reportages, natuurscènes en reisverhalen schrijft.

Kunstenaar Paul de Kort
Paul de Kort (1961) is in zijn landschappelijk werk op zoek naar ‘de geest van de plek’. Hij slaagt erin deze ‘genius loci’ inzichtelijk te maken. Zijn manier van werken is door Dirk Simons omschreven als ‘archipunctuur’. Dat is een mooie typering van de manier waarop hij het landschap op alle mogelijke manieren peilt om erin door te dringen. Voor de IJsselbiënnale plaatst Paul de Kort de huidige klimaatverandering in een historisch perspectief.

Informatie
– Het arrangement is te reserveren voor de volgende data: 29 augustus of 30 augustus
– Na reservering kun je vanaf 26 juni het boek, passe-partout IJsselbiënnale, vouchers voor diner en Boekensalon ophalen bij VVV Deventer, Brink 89 in Deventer (je kunt zelf bepalen wanneer je het ophaalt). Toezending is tevens mogelijk.
– Diner: aanvang diner tussen 18.00 en 18.30 uur, drankjes zijn niet inbegrepen, dieetwensen kun je ter plekke aangeven. Voor het diner zijn 60 plekken beschikbaar.
– Boekensalon: aanvang 20.30 uur en eindtijd 22.00 uur. Niet toegankelijk voor invaliden/minder validen.