02 Apr 2016 - 09 Okt 2016

2 april jl. vond de opening van de ‘vernieuwde’ Waag plaats met de start van de nieuwe expositie ‘Persoonlijke verhalen over de Deventer Collectie’. Tot en met zondag 9 oktober kunt u deze verrassende expositie bezoeken waarin de Deventer erfgoedcollectie centraal staat. De rijke geschiedenis van Deventer als stad van handel, ambacht en innovatie wordt op authentieke wijze tot leven gebracht door de persoonlijke verhalen van negen Deventenaren. Deze speciale gasten van De Waag vertellen over hun bijzondere band met herinneringen, gebruiken en monumentale voorwerpen die samen onze stadsidentiteit bepalen. Op een actieve manier delen ze hun boeiende individuele beleving van het Deventer erfgoed met u.

mood

De objecten die getoond worden, zijn absoluut het ontdekken waard. Van schitterend Deventer zilverwerk tot de vaardigheden van de stedelijke bronsgieters. En van de portretten van de beroemde schilder Gerard ter Borch tot de pioniers van de vroege Deventer industrie.

Kortom, De Waag vertelt u het verhaal van Deventer op een verrassende, hoogst persoonlijke wijze! Zie voor meer informatie www.dewaagdeventer.nl.