AFGELAST!

Tot onze grote spijt zijn we genoodzaakt om de Boekensalon met Redmond O’Hanlon af te gelasten. O’Hanlon is onlangs teruggekeerd van een reis naar India, waar hij een vervelende Indiase griep heeft opgelopen met koorts en hoestbuien als gevolg. Hij moet nu op doktersadvies rust nemen om te herstellen. Hij vindt het zeer jammer en vervelend voor iedereen die een kaartje had gekocht voor de salon. Hij had zich juist erg verheugd om naar Deventer te komen en heeft beloofd om zo spoedig mogelijk alsnog naar Theater Bouwkunde af te reizen. Wij zullen in overleg een nieuwe datum plannen en zullen u daarvan op de hoogte houden. Alle bezoekers ontvangen hierover ook bericht per e-mail. Uw kaartje blijft uiteraard geldig!

 

Boekenstad Deventer is op dinsdag 6 februari 2018 het decor voor een bijzondere avond in Theater Bouwkunde met schrijver en avonturier Redmond O’Hanlon. Garrelt Verhoeven, directeur van Deventer Verhaal, gaat in gesprek met O’Hanlon over zijn werk en zijn negentiende eeuwse helden. Redmond O’Hanlon (1947) is een Brits schrijver die wereldberoemd werd met zijn reisboeken Into the Heart of Borneo (1984), In trouble again (1988) en Congo (1996). De Boekensalons worden georganiseerd door Deventer Verhaal en Theater Bouwkunde. Garrelt Verhoeven: ‘Ik kijk er naar uit om O’Hanlon in gesprek gegaan over zijn werk en ben er trots op dat we hem mogen ontvangen in Deventer tijdens de Boekensalon in Bouwkunde’.

Redmond O’Hanlon
Als reisschrijver en avonturier treedt hij in de voetsporen van zijn negentiende eeuwse helden: ontdekkingsreizigers die de wereld afreisden als Alfred Russell Wallace en Charles Darwin. O’Hanlon verwierf grote bekendheid door mee te gaan op de Reis van de Beagle (VPRO) waarin de reis van Darwin’s Beagle opnieuw werd gemaakt. In 2011 was hij te zien in O’Hanlons Helden (VPRO), een serie over ontdekkingsreizigers. Met deze serie won hij de Zilveren Nipkowschijf voor het beste reisprogramma van het jaar. O’Hanlon studeerde aan het Merton College in Oxford af in negentiende-eeuwse Engelse studies. Hij was onder andere redacteur van The Times Literary Supplement, lid van de literatuurcommissie van de Art Council of Great Britain en lid van de Royal Society of Literature. In 2013 won hij de Boudewijn Büchprijs voor het promoten van het antiquarische boek.

 Informatie
De Boekensalon met Redmond O’Hanlon start om 20.30 uur in Theater Bouwkunde. Tickets á € 12,50 zijn verkrijgbaar via Theater-Restaurant Bouwkunde. Voertaal deze avond is Engels. Reserveren en meer informatie via: https://www.theaterbouwkunde.nl/programma/archief/boekensalon-5/