Culinaire fine fleur naar Deventer voor de Avond van het Kookboek

Deventer Verhaal, Theater en Restaurant Bouwkunde en Boekhandel Praamstra presenteren op maandag 11 november voor de derde keer de Avond van het Kookboek. Van 8 t/m 17 november is het Kookboekenweek in Nederland. Ruim een week lang vieren boekhandel en bibliotheek de liefde voor lekker eten en mooie kookboeken en worden de landelijke kookboekprijzen uitgereikt. ’s Middags om 17 uur zijn de Britse topauteur Claudia Roden en Freddy Tratlehner (De Jeugd van Tegenwoordig) te gast in Boekhandel Praamstra. Zij en vele andere culinaire auteurs zullen in de boekwinkel hun boeken signeren. ’s Avonds verplaatst het feest zich naar Theater en Restaurant Bouwkunde, waar Jonah Freud (De Kookboekhandel) en Garrelt Verhoeven (Deventer Verhaal) in gesprek gaan met een keur aan auteurs over hun nieuwste kookboeken. Tickets.

Avond van het Kookboek
Tot de gasten op de Avond van het Kookboek behoren Eva Posthuma de Boer (Eva’s Keukenkast), Onno Kleyn (Italië. Mijn verhalen en recepten), Janneke Vreugdenhil (We love groente), Jean Beddington (Bouillon), Samuel Levie (Nijntje kookboek), Nadia Zerouali (Henna Hanina), Regina Ysewijn (Brits bakboek), Mari Maris (Maison Mari) en Freddy Tratlehner (Lekker Fred).

Signeersessie Boekhandel Praamstra met Claudia Roden en Fjèze Fjur
Om 17.00 uur is er een gratis toegankelijke signeersessie in Boekhandel Praamstra, met een gesprek met de Brits-Egyptische ‘food writer’ Claudia Roden en met alle andere auteurs die hun nieuwe kookboeken komen signeren. Ook Freddy Tratlehner (alias Fjèze Fjur van De Jeugd van Tegenwoordig) komt naar de boekhandel om zijn nieuwe kookboek te presenteren. De kookvideo’s van de zanger op Instagram worden gevolgd door duizenden liefhebbers en nu is er dan ook een heus kookboek: Lekker Fred!

Theater en Restaurant Bouwkunde
De avond in het theater wordt geleid door Jonah Freud en Garrelt Verhoeven. Jonah Freud is kookboekspecialist en eigenaar van De Kookboekhandel in Amsterdam. Garrelt Verhoeven is naast creatief directeur van Deventer Verhaal ook voorzitter van de Stichting Gastronomische Bibliotheek in Amsterdam. De avond vindt plaats in Theater en Restaurant Bouwkunde. Het restaurant wordt door de restaurantgidsen geroemd om de hoge kwaliteit en creativiteit van het menu en de voortreffelijke wijnkaart van gastvrouw en vinologe Heleen Boom. Boekhandel Praamstra is op deze avond aanwezig met de kookboeken van alle gasten.

Expositie BLIK
De avond staat mede in het teken van de tentoonstelling ‘BLIK. Van conserven tot kunst’ in Museum De Waag. De tentoonstelling viert 100 jaar blikfabricage in Deventer, nadat Thomassen & Drijver in 1919 hun legendarische firma begonnen. Om 15.45 uur is er een gratis openstelling met speciale rondleiding op de expositie voor alle bezoekers van de Avond van het Kookboek. Alle sprekers op de avond wordt gevraagd om hun favoriete conservenblik mee te nemen en te vertellen over hun ‘guilty pleasure’ uit blik.

Informatie
De signeersessie bij Boekhandel Praamstra begint om 17 uur en is gratis toegankelijk voor bezoekers. De Avond van het Kookboek start om 20.00 uur in Theater Bouwkunde. Voorafgaand aan de avond serveert Restaurant Bouwkunde vanaf 18.00 uur een speciaal 3-gangen diner. Kaarten voor de Avond van het Kookboek kosten € 12,50 (inclusief toegang tot de rondleiding over de expositie BLIK in Museum De Waag op maandag 11 november aanvang 15.45 uur) en zijn verkrijgbaar via Theater Bouwkunde.

Een kaart voor de Avond van het Kookboek inclusief 3-gangen diner kost €47,50 (exclusief drankjes).  Het diner is een aanschuifdiner bij elkaar aan tafel, met alle auteurs. Wees er snel bij als je wilt aanschuiven want het aantal plaatsen is beperkt. Tickets