Verscholen onder de straten van Deventer ligt een complete wereld die normaal gesproken onzichtbaar is voor publiek. Middeleeuwse kelders, crypten en souterrains; de binnenstad van Deventer kent veel verborgen parels met elk een eigen geschiedenis. Op 29 februari openen maar liefst 10 bijzondere kelders hun luiken tijdens hedendaags muziek & kunst festival Kelderfest.

Programma
Kelderfest is een samensmelting van muziek, kunst, erfgoed & archeologie. Een muzikale mix tussen pop, klassiek en elektronisch, met ruimte voor experiment. Kelderfest begint dit jaar bovengronds  met concerten van Joep Beving en Mario Batkovic in de Lebuinuskerk, Meindert Talma in het Burgerweeshuis en Felicity Provan & Ada Rave in het Penninckshuis. Hierna duiken we de kelders in waar verassende muzikale acts, archeologische vondsten, poëzie en theater te zien is. Ondergronds zie je Dawid Liftinger, Het Rudie Kartel, Minka, Nopp, iDIOTS, Schoppenheer, Douwe Dijkstra en Wibo Kosters, Jeroen Diepenmaat en Vera Bon.

De concerten van Beving, Batkovic en Talma zijn betaald. Als je geen kaartje koopt voor één van de grote concerten, kun je later aanhaken op het gratis programma en dus ouderwets ondergronds zwart rijden. Bestel je tickets voor de bovengrondse concerten op www.kelderfest.nl.

Monumentale underground
Erfgoed bevindt zich letterlijk onder onze voeten. Tijdens Kelderfest opent dit indrukwekkende ondergrondse haar deuren. Neem bijvoorbeeld de duizend jaar oude crypte van de Lebuinuskerk, de kelders onder het Stadhuis, een privé kelder in de Noordenbergstraat of de kelder onder de Vrijmetselaarsloge. In de kelders spelen de meeste acts drie korte sets van 20 tot 30 minuten.

Kelderfest wordt georganiseerd door De Nieuwe Oost en Deventer Verhaal. Partners: Het BurgerweeshuisDe PerifeerArcheologie Deventer en Kunstenlab.