Zaterdag 12 en zondag 13 september zijn ruim veertig monumenten in de gemeente Deventer opengesteld voor publiek. Deze dagen bieden de ultieme gelegenheid om een kijkje te nemen achter de prachtige monumentale gevels van Deventer. Op zaterdagavond vindt traditiegetrouw Nacht van Goud plaats, een avond vol dans, theater, muziek en verhalen. 

Nacht van Goud
De zaterdagavond heeft vanaf 21.00 uur een gouden randje. Dan start Nacht van Goud, een avond vol exclusieve voorstellingen met dans, verhalen, muziek en theater.

Programmaboekje
Het programmaboekje is op zaterdag verkrijgbaar bij de informatiekraam voor de ingang van Praamstra  en op zaterdag en zondag bij alle deelnemende monumenten en de VVV Deventer, Brink 89. Het programma wordt in de zomer van 2020 bekend gemaakt.

Open Monumentendag Deventer 2020 wordt georganiseerd door Deventer Verhaal in samenwerking met de deelnemende organisaties, monumenten, vele vrijwilligers en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Deventer, Provincie Overijssel en de landelijke organisatie Open Monumentendag.