Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 14 september wordt er voor de derde keer een Minecraft speurtocht in de Bibliotheek Centrum georganiseerd. Kom tussen 14.00 en 15.30 uur Minecraften in het digitale Deventer, los raadsels op over gebouwen uit de Deventer geschiedenis en win een leuke prijs! 

Aanmelden
De workshop wordt gegeven door GeoCraft, de organisatie achter de digitale speurtocht. De workshop is geschikt voor kinderen in de leeftijd 9 – 14 jaar en kost 3 euro. Voor laptops wordt gezorgd. Aanmelden kan via www.bibliotheekdeventer.nl/minecraft

Thuis spelen
De speurtocht kan ook thuis gespeeld worden. Hiervoor dien je wel te beschikken over het spel Minecraft. Lees hier hoe je de speurtocht speelt:  https://geocraft.nl/devhunter.

Prijs
Heb je de codes gekraakt? Haal dan op zaterdag 14 september tussen 11.00 en 17.00 uur je prijs op (in de echte wereld) bij het Geert Groote Huis op het Lamme van Dieseplein! 

Info voor (groot-) ouders:
Deze educatieve activiteit wordt aan kinderen aangeboden in het kader van Open Monumentendag 2019. Spelenderwijs beantwoorden de kinderen vragen en lossen ze raadsels op over gebouwen en tradities uit de Deventer geschiedenis. Ondertussen leren zij dus van alles over Deventer en de oude bouwwerken die vandaag de dag nog steeds in de stad te vinden zijn. Het thema van Open Monumentendag is “Plekken van plezier” – de raadsels in de Minecraft-wereld gaan over plekken, waar kinderen in de stad van vroeger plezier konden beleven- zoals een oude bioscoop, de kegelbaan etc. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar t/m 14 jaar.

Deze activiteit wordt u aangeboden door: De Bibliotheek Deventer, Archeologie Deventer, Museum Geert Groote Huis, Architectuurcentrum Rondeel en Deventer Verhaal in samenwerking met Stichting GeoFort Herwijnen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Deventer, de provincie Overijssel en de belangeloze inzet van onze vrijwilligers.