De twee Minecraft-speurtochten in de Bibliotheek Centrum waren een groot succes! Tijdens de virtuele speurtocht gingen kinderen in de leeftijd van 9 – 14 jaar aan de slag met uitdagende opdrachten over de stad Deventer. Verken in Minecraft de digitale “Plekken van Plezier” van vroeger. Zoals een oude bioscoop, de kinderkamers van vroeger en uiteraard hun speelgoed. Ga op zoek naar codes, speur naar aanwijzingen en kraak raadsels waar je een prijs mee kunt winnen.

14 september
In het kader van Open Monumentendag wordt er op 14 september van 14.00 – 15.30 uur een nieuwe Minecraft Speurtocht georganiseerd. Het evenement kost 3 euro, is geschikt voor 9 t/m 14 jarigen en vindt plaats in de Bibliotheek Deventer, Stromarkt 18. Voor laptops wordt gezorgd. Aanmelden kan via www.bibliotheekdeventer.nl/minecraft

Thuis spelen
De speurtocht kan ook thuis gespeeld worden. Hiervoor dien je wel te beschikken over het spel Minecraft. Lees hier hoe je de speurtocht speelt:  https://geocraft.nl/devhunter.

Prijs
Heb je de codes gekraakt? Haal dan op zaterdag 14 september tussen 11.00 en 17.00 uur je prijs op bij het Geert Groote Huis op het Lamme van Dieseplein. 

Info voor (groot-) ouders:
Deze educatieve activiteit wordt aan alle kinderen aangeboden in het kader van Open Monumentendag 2019. Spelenderwijs beantwoorden de kinderen vragen en lossen ze raadsels op over gebouwen en tradities uit de Deventer geschiedenis. Ondertussen leren zij dus van alles over Deventer en de oude bouwwerken die vandaag de dag nog steeds in de stad te vinden zijn. Het thema van Open Monumentendag is “plekken van plezier” – de raadsels in de Minecraft-wereld gaan over plekken, waar kinderen in de stad van vroeger plezier konden beleven- zoals een oude bioscoop, de kegelbaan etc. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar t/m 14 jaar.

Deze activiteit wordt u aangeboden door: De Bibliotheek Deventer, Archeologie Deventer, Museum Geert Groote Huis, Architectuurcentrum Rondeel en Deventer Verhaal in samenwerking met Stichting GeoFort Herwijnen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Deventer, de provincie Overijssel en de belangeloze inzet van onze vrijwilligers.