Voor verpakkingsblik moet je in Deventer zijn! Deventer is al honderd jaar een echte Blikstad. De blikfabriek van Thomassen & Drijver is een begrip. De stad bezit ook de grootste blikverzameling van het land. BLIK vormt een veelzijdig onderwerp. De technische mogelijkheden, duurzaamheid (recycling), culinaire en artistieke toepassingen zijn verrassend. Dat zie je in ‘van conserven tot kunst’ terug!

Voor iedereen die in eet- en en drinkcultuur is geïnteresseerd, maar ook voor verzamelaars en designliefhebbers is de tentoonstelling interessant. Dat blik hip is wordt ook binnen de gastronomie opgemerkt. Voedsel en bier in blik wint aan populariteit. Meerdere Deventer chef-koks serveren daarom in het kader van de expositie culinaire hoogstandjes met producten uit blik. Museum De Waag staat bol van blik. Kom kijken en probeer het uit!

Museum De Waag is geopend van di. t/m zo. 11.00 – 17.00 uur. T/m 29 september is de tentoonstelling Deventer, Stad van de IJssel te bezoeken. Vanaf 15 oktober start de expositie Blik, van conserve tot kunst. Kijk voor meer informatie op www.museumdewaag.nl.