Als onderdeel van de expositie ‘BLIK. Van conserven tot kunst’ verzorgt Lisa de Koning op 12 zondagen tussen 15.00 en 15.30 uur een blikproeverij in de kelder van Museum de Waag. Bezoekers aan de tentoonstelling kunnen hieraan gratis deelnemen.

Tijdens de blikproeverij enthousiasmeert Lisa u met smaak en zet aan tot denken over hoe blik een smaakvolle duurzame oplossing kan zijn en bijdraagt aan een beter voedselsysteem. Nederlandse producten spelen de hoofdrol in dit verhaal waarin u hoort en proeft van de grote culinaire potentie van het blik.

Bij de blikproeverij serveert Lisa amuses van verschillende blikproducten onder begeleiding van een drankje. De gast ervaart hoe smaakvol producten uit blik zijn. Voor een deel van deze amuses maakte Lisa een vrije interpretatie van de blikgerechten die door verschillende Deventer chefs zijn ontwikkeld ter viering van de tentoonstelling ‘BLIK. Van conserven tot kunst’.

Over Lisa de Koning
Lisa de Koning is ooit begonnen in de kelder van een banketbakkerij en daar ontstond haar liefde voor eten. Na een aantal jaar in de horeca kwam zij terecht in de keuken. De keuken werd haar thuis en voedsel de rode draad in haar leven. Deze liefde voor voedsel uit zich in haar productgebruik en gedachtewijze bij het koken. De oorsprong van de producten, de mensen die ermee werken, de impact op de omgeving zijn onlosmakelijk verbonden aan de passie die zij in haar werk als kok en voedsellandschapsveranderaar stopt. Dit proef je terug.

De blikproeverijen vinden plaats op zondag 20 en 27 oktober, 3, 10 en 24 november, 8 en 22 december, 5, en 19 januari en 2 en 16 februari.