Museumles in Museum De Waag
Ga met je klas op onderzoek uit in de tentoonstelling ‘BLIK. Van conserveren tot kunst’! Tijdens een interactieve rondleiding maken leerlingen kennis met de geschiedenis van de blikindustrie en haar invloed op de eet- en drinkcultuur in Nederland. Aan de hand van foto’s en een bijbehorende vragenlijst gaan leerlingen op zoek naar objecten in de tentoonstelling. In de kelder helpen de leerlingen onze conservatoren met het beoordelen van verschillende soorten blikken en het opstellen van een keuringsrapport, en gaan de leerlingen een eigen tijdscapsule van blik maken. De Museumles over Blik is tot en met februari 2020 te boeken. 

De Museumles is ontwikkeld voor leerlingen van de groepen 6 t/m 8 en duurt ongeveer twee uur. De les start in de kelder van Museum De Waag. Na een korte introductie door onze educatiemedewerkers worden de leerlingen in twee groepen verdeeld. De eerste groep gaat in de kelder aan de slag met creatieve opdrachten die aansluiten bij de tentoonstelling. De andere groep krijgt een rondleiding door de expositie. Halverwege de Museumles wisselen de groepen. 

Meer informatie en reserveren.

Met je schoolklas naar Het Speelgoedmuseum

Wil je met school een bezoek brengen aan Speelgoedmuseum Deventer? Dat kan! Van woensdag t/m vrijdag ontvangen we om 10:00 uur op afspraak schoolklassen. Geschikt voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.

Meer informatie en om te reserveren