Op zondag 6 oktober puzzelen teams in de hele stad aan de Deventer Geschiedenis Puzzel. De geschiedenispuzzel is een tekening gemaakt door Deventenaar Hans Stempher en bevat maar liefst 221 historische gebeurtenissen. Op de tekening staan veel bekende en minder bekende gebeurtenissen afgebeeld. Vanaf het moment dat de Angelsaksische Missionaris Lebuinus de IJssel overstak en Deventer stichtte, tot het moment dat de Vikingen en later ook de Fransen en Duitsers Deventer binnen vielen, en van de dames van lichte zeden aan de Bokkingshang tot meestervervalser Han van Meegeren op het Grote Kerkhof. Formaat puzzel: 123 bij 85 cm, 3000 stukjes. 

Team Speelgoedmuseum
Wil je meedoen aan de Puzzel Marathon in het Speelgoedmuseum? Meld je dan aan voor Team Speelgoedmuseum! Deelname is kosteloos. Je kan je samen met vrienden aanmelden of alleen. Er zijn twee puzzels, acht personen per puzzel. Meld je aan door een mailtje te sturen naar communicatie@deventerverhaal.nl.

Zondag 6 oktober
De puzzelmarathon vindt plaats op zondag 6 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur. Bij deelname betreed je gratis het Speelgoedmuseum. Vanaf 18.00 uur start de prijsuitreiking in de Bibliotheek Centrum. Klik hier voor meer informatie.