Beleef Hanzestad Deventer tijdens de middeleeuwen!

Hanzestad Deventer komt tot leven met Deventer Toon. Beleef de middeleeuwen, eind 14e eeuw, met een humoristisch en historisch stripverhaal, een archeologische expositie, een stadswandeling en een middeleeuws riddertoernooi. Deventer Toon is een unieke samenwerking tussen uitgeverij Syndikaat, Archeologie Deventer en erfgoedorganisatie Deventer Verhaal.

De Bergenvaarders
De Bergenvaarders gaat over de weeskinderen Hille en Thomas die als verstekelingen aankomen in Deventer, destijds een van de machtigste en rijke Hanzesteden van het land. Hille en Thomas houden zich in leven met kleine diefstallen en beurzensnijden. Wanneer ze worden betrapt krijgen ze de keuze: straf of meewerken aan een complot om een rijke handelaar in diskrediet te brengen.

Strip te koop
De Bergenvaarders wordt uitgegeven door Uitgeverij Syndikaat en ligt sinds september 2021 in de boekwinkels bij o.a. bij Praamstra, Primera, Bruna, Boekhandel Broekhuis en Museum De Waag. Er is een softcover en een educatieve versie (hardcover) beschikbaar. De Bergenvaarders kun je ook online kopen.

Stripbeurs Deventer
Op zaterdag 2 april a.s. organiseert Stichting Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs voor de 20e keer de
Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs. Er is op deze beurs van alles te doen. Zo zijn er stripwinkels en striphandelaren, signerende
striptekenaars én uitgevers. Daarnaast worden er ook workshops gegeven die een interessant kijkje geven in de indrukwekkende wereld
van het Beeldverhaal.

Locatie: Lebuinuskerk, Deventer
Datum & tijd: Zaterdag 2 april van 10:00 tot 16:00 uur
Toegang: gratis
http://www.oostnederlandsestripboekenbeurs.nl

Lezing ‘Op onderzoek met De Bergenvaarders’
Op donderdag 2 juni a.s. organiseert erfgoedorganisatie Deventer Verhaal in samenwerking met Archeologie Deventer een lezing over De Bergenvaarders. Stripuitgever Marc de Lobie komt vertellen wat er allemaal komt kijken bij het maken van een historische strip. Gemeentelijk archeoloog Bart Vermeulen legt een link tussen de verhalen en beelden uit de strip en sporen en vondsten uit middeleeuws Deventer. 

Reserveer nu!

Wandeling
Wandel met de izi.TRAVEL app langs bijzondere plekken in Deventer waar stripfiguren Hille en Thomas je alles vertellen over het leven in hun middeleeuwse Deventer.

Scan de QR code voor de wandeling:
Scan de QR-code voor de wandeling!

Geen izi.TRAVEL app op je telefoon? Klik hier voor de webpagina!

Riddertoernooi
In 2023 sluiten we af met een middeleeuws riddertoernooi. Later meer hierover.

Tentoonstelling
De strip is gebaseerd op archeologische vondsten uit de late middeleeuwen. Een deel van deze vondsten was in 2021 te zien in een tentoonstelling in de Bibliotheek Deventer.

partners

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
OK, begrepen!