Beleef Hanzestad Deventer tijdens de middeleeuwen!

Hanzestad Deventer komt tot leven met Deventer Toon. Beleef de middeleeuwen, eind 14e eeuw, met een humoristisch en historisch stripverhaal, een archeologische expositie, een stadswandeling en een middeleeuws riddertoernooi. Deventer Toon is een unieke samenwerking tussen uitgeverij Syndikaat, Archeologie Deventer en erfgoedorganisatie Deventer Verhaal.

De Bergenvaarders
De Bergenvaarders gaat over de weeskinderen Hille en Thomas die als verstekelingen aankomen in Deventer, destijds een van de machtigste en rijke Hanzesteden van het land. Hille en Thomas houden zich in leven met kleine diefstallen en beurzensnijden. Wanneer ze worden betrapt krijgen ze de keuze: straf of meewerken aan een complot om een rijke handelaar in diskrediet te brengen.

Tentoonstelling
De strip is gebaseerd op archeologische vondsten uit de late middeleeuwen. Een deel van deze vondsten kan je zelf vanaf 27 oktober 2021 bekijken in een tentoonstelling in de Bibliotheek Deventer aan de Stromarkt te Deventer.

Wandeling
Wandel met de izi.TRAVEL app langs bijzondere plekken in Deventer waar stripfiguren Hille en Thomas je alles vertellen over het leven in hun middeleeuwse Deventer. Op de locaties zijn personages uit de strip op ware grootte te bewonderen. 

Scan de QR code voor de wandeling:
Scan de QR-code voor de wandeling!

Geen izi.TRAVEL app op je telefoon? Klik hier voor de webpagina!

Strip te koop
De Bergenvaarders wordt uitgegeven door Uitgeverij Syndikaat en ligt sinds september 2021 in de boekwinkels bij o.a. bij Praamstra, Primera, Bruna, Boekhandel Broekhuis en Museum De Waag. Ook komt er een educatieve versie van De Bergenvaarders bechikbaar. Er is een softcover en een educatieve versie (hardcover) beschikbaar. De Bergenvaarders kun je ook online kopen

Riddertoernooi
In april 2022 sluiten we af met een middeleeuws riddertoernooi. Later meer hierover.

partners

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
OK, begrepen!