Events

Historische lezingen

In verband met de huidige coronamaatregelen zijn er op dit moment geen historische lezingen gepland. Vanaf september 2021 start een nieuwe lezingenreeks. In juni wordt daar meer over bekendgemaakt.

Elke derde donderdag van de maand zijn er historische lezingen (fysiek en/of online). Telkens op een andere locatie in de gemeente Deventer. In de lezingen staat de geschiedenis van Deventer en haar omliggende dorpen centraal. Vaak wordt aangehaakt op een actueel thema, bijvoorbeeld een recente archeologische opgraving, een nieuwverworven aanwinst voor de erfgoedcollectie of een tentoonstelling in Museum De Waag of Speelgoedmuseum Deventer.

KELDERFEST

Kelderfest speelt zich voornamelijk ondergronds af, in kelders en souterrains van de binnenstad van Deventer. Kelderfest biedt een bijzonder en veelzijdig programma met muziek,  kunst en erfgoed.

De eerstvolgende editie wordt georganiseerd op 26 februari 2022. Zodra er meer bekend is over deze editie, plaatsen we dit op deze website.

NACHT VAN GOUD

Nacht van Goud is een avond vol exclusieve voorstellingen met dans, verhalen, muziek en theater en vindt dit jaar, tijdens het weekend van Open Monumentendag, plaats op zaterdag 11 september 2021. Zodra er meer bekend is over deze editie, plaatsen we dit op deze website.

OPEN MONUMENTENDAG

Ook dit jaar, op 11 en 12 september 2021, openen ruim veertig monumenten in de gemeente Deventer de deuren. Deze dagen bieden de ultieme gelegenheid om een kijkje te nemen achter de prachtige monumentale gevels van Deventer en haar omgeving. Sinds 2020 gebeurt dat ook digitaal.

Overdag is er van alles te beleven zoals kadeactiviteiten aan de IJssel. Op zaterdagavond vindt traditiegetrouw Nacht van Goud plaats, een avond vol dans, theater, muziek en verhalen.

Zodra het programma definitief ingevuld is, kondigen we dat aan op deze website.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
OK, begrepen!