Events

Historische lezingen

Elke derde donderdag van de maand worden er historische lezingen gegeven. Telkens op een andere locatie in gemeente Deventer. In de lezingen staat de geschiedenis van Deventer en haar omliggende dorpen centraal. Vaak wordt aangehaakt op een actueel thema, bijvoorbeeld een recente archeologische opgraving, een nieuw verworven aanwinst voor de erfgoedcollectie of een tentoonstelling in Museum De Waag. 

In verband met de huidige coronamaatregelen zijn er op dit moment geen historische lezingen gepland.

KELDERFEST

Kelderfest speelt zich voornamelijk ondergronds af, in kelders en souterrains van de binnenstad van Deventer. Kelderfest biedt een bijzonder en veelzijdig programma met muziek,  kunst en erfgoed.

In verband met de coronacrisis is de datum van de tweede editie van Kelderfest op dit moment nog niet bekend.

NACHT VAN GOUD

De zaterdagavond heeft vanaf 21.00 uur een gouden randje. Dan start Nacht van Goud, een avond vol exclusieve voorstellingen met dans, verhalen, muziek en theater. Ieder half uur (21.00, 21.30, 22.00 en 22.30 uur) start een 15 minuten durende voorstelling. In 2019 traden onder andere Vera Bon, De Reisgenoot, The Celtic Tribe en stadsdichter Robin Bleeker op.

In verband met de coronacrisis is de datum van de eerstvolgende editie van Nacht van Goud op dit moment nog niet bekend.

OPEN MONUMENTENDAG

Jaarlijks in het tweede weekend van september openen ruim veertig monumenten in de gemeente Deventer de deuren. Deze dagen bieden de ultieme gelegenheid om een kijkje te nemen achter de prachtige monumentale gevels van Deventer. Op zaterdagavond vindt traditiegetrouw Nacht van Goud plaats, een avond vol dans, theater, muziek en verhalen. 

Kadefestiviteiten
Ieder jaar vinden er speciale randactiviteiten plaats. Zo konden in 2019 bezoekers zich laten rondleiden door Juniorgidsen op het Lamme van Dieseplein.

In verband met de coronamaatregelen zijn randactiviteiten in 2020 helaas komen te vervallen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
OK, begrepen!