Ga op expeditie en ontdek het rijke Hanzeverleden van Deventer!

Expeditie Hanze

Het jaar 2023 is een ode aan de Hanze. Samen met erfgoedpartners in de stad biedt erfgoedorganisatie Deventer Verhaal leerlingen van het basis- en het voortgezet onderwijs dé ultieme mogelijkheid om zich onder te dompelen in de tijd van de Hanze.

Tijdens de Expeditie Hanze maken leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs vanuit de Oude Mariakerk kennis met het rijke Hanzeverleden van Deventer. Na een bezoek aan de Hanze Experience ontdekken de leerlingen dat de middeleeuwen in Deventer nog altijd voelbaar zijn. Met (inter)actieve opdrachten gaan ze zelf aan de slag en komt de Hanzetijd weer tot leven. De educatieprogramma’s zijn nu online te reserveren.

Informatie
Periode: elke dinsdag en donderdag
Startlocatie: Oude Mariakerk, Nieuwe Markt 35, Deventer

Onze programma's

Stap met je klas de middeleeuwen binnen! 

Om 09:30 uur starten leerlingen met een virtuele experience in de Oude Mariakerk. Met projecties op de muren van de kerk en muziek wordt de Hanzetijd op poëtische wijze tot leven gebracht. Vervolgens gaan de leerlingen met een museumdocent op een interactieve rondleiding door de stad, waarbij ze een aantal opdrachten uitvoeren. Geïnspireerd door de virtuele experience en de rondleiding, ontwikkelen ze tenslotte in het makerslab in de openbare bibliotheek zelf een ontwerp voor een Hanzelogo. Het mooiste ontwerp wordt gelaserd in hout en tentoongesteld. Tegen lunchtijd zijn de leerlingen weer op school.

Informatie:
Duur van het programma: ongeveer 2 uur
Begeleiding: verplicht 1 volwassene vanuit school per 15 leerlingen

Meer dan 30 leerlingen of met meerdere klassen op een dag komen? Neem dan contact op met het educatieteam via educatie@deventerverhaal.nl

Kosten:
€ 5,00 per leerling

Maak kennis met Expeditie Hanze, het interactieve lesprogramma dat eindexamenleerlingen HAVO en 5-6 VWO op een boeiende manier laat kennismaken met de geschiedenis van Deventer als Hanzestad.

Leerlingen kijken als huiswerkopdracht een aansprekende en leerzame video over het middeleeuws erfgoed in Deventer. Na een kant-en-klare voorbereidingsles in de klas volgt een volledig georganiseerd en inspirerend bezoek aan Deventer. Te beginnen met het beleven van de Hanze Experience, een multimedia spektakel in de Oude Mariakerk, gevolgd door een podwalk door middeleeuws Deventer. Vervolgens gaan de leerlingen in kleinere groepen uiteen en bezoeken zelfstandig erfgoedinstellingen die bij hun thema passen. Aan de hand van opdrachten verdiepen zij hun kennis over de geschiedenis van Deventer.

Het lespakket sluit af met een interactieve LessonUp les op school waarin leerlingen hun opgedane kennis toepassen en evalueren. Breng het eindexamen curriculum geschiedenis over de middeleeuwen tot leven met Expeditie Hanze in Deventer!

Informatie:
Maximaal 48 leerlingen per tijdslot
Starttijd 10:15 uur – eindtijd circa 14:00 uur
Starttijd 11:15 uur – eindtijd circa 15:00 uur

Meer dan 48 leerlingen of met meerdere klassen op een dag komen? Neem dan contact op met het educatieteam via educatie@deventerverhaal.nl

Kosten:
€ 10,00 per leerling

AANVRAAG

Beveiligingscode:
security code
Vul de beveiligingscode in:

Aanvragen

Meer weten?
Voor vragen of aanvullende informatie, neem contact op met Deventer Verhaal via educatie@deventerverhaal.nl.

Partners
Expeditie Hanze is een samenwerkingsproject van Deventer Verhaal met Archeologie Deventer, Athenaeumbibliotheek, Museum Geert Groote Huis, Lebuinuskerk en Provinciaal Depot voor Bodemvondsten Overijssel. Het programma is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, Provincie Overijssel, Mondriaan Fonds, Annie Doeksen Fonds, VSBfonds en Nutfonds.

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
Sluiten