Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek ‘Zie de stad. Deventer in tekeningen’ door Peter Paul Hattinga Verschure, vinden er deze maand diverse activiteiten plaats. Hattinga Verschure neemt u in zijn boek mee langs de meest markante gebouwen en schemerigste hoekjes, over industrieterreinen en boerenakkers – plekken die uitnodigen tot rondleidingen door de tijd, door binnenwerelden van het geheugen, fantasie en herinneringen. Het boek is te koop bij Boekhandel Praamstra.

Stadswandeling: Zie de Stad 
14-4-2019, 14.00 uur
Zondag 14 april om 14.00 uur geeft de Deventer kunstenaar Peter Paul Hattinga Verschure een presentatie en een stadsrondleiding langs plekken in de stad waar tekeningen zijn ontstaan, die in zijn boek ‘Zie de Stad. Deventer in tekeningen’ zijn opgenomen en tijdens de tentoonstelling Zie de Stad bij Architectuurcentrum Rondeel worden getoond. De stadswandeling begint bij Architectuurcentrum Rondeel, Assenstraat 14. Meelopen is gratis, inloop vanaf 13.30 uur.

Historische lezing: Ondergronds werk uit Zie de stad’
18-4-2019, 20.00 uur 
Deventer Verhaal/Museum De Waag en Archeologie Deventer organiseren de historische lezing ‘Ondergronds werk uit Zie de stad’ op donderdag 18 april om 20.00 uur in het Auditorium van het Stadhuis. In het eerste deel van de lezing vertelt beeldend kunstenaar Hattinga Verschure aan de hand van enkele van zijn tekeningen over de stad Deventer, archeologie en zijn werk. Het tweede deel van de avond wordt ingevuld door gemeentelijk archeoloog Bart Vermeulen. Hij vertelt u over de archeologische onderzoeken en de bijzondere plekken die ten grondslag liggen aan enkele tekeningen van Hattinga Verschure. De lezing bijwonen is gratis, er zijn honderd zitplaatsen.

Expositie: Zie de stad. Deventer in tekeningen 
Tot 19-4-2019 
Hattinga Verschure ziet de stad Deventer als representatief voor de gemiddelde West-Europese stad van middeleeuwse oorsprong. Hoe klein Deventer ook is, het draagt alle elementen in zich die een stad tot stad maakt. Aan dat aspect van het werk van Hattinga Verschure is de tentoonstelling ‘Zie de stad’ gewijd, die van 1 maart tot en met 19 april wordt gehouden in Architectuurcentrum Rondeel in de Assenstraat 14. Tekeningen van Deventer, tekeningen van verschillende steden in binnen- en buitenland, kijkdozen en een video-installatie laten zien hoe iedere stad een unieke variant is van de archetypische stad. In de variant die Deventer heet, vindt de tentoonstelling aansluiting op het boek. De expositie is gratis. Kijk voor de openingstijden op: www.rondeeldeventer.nl.