Dompel je leerlingen onder in de middeleeuwen met een dagvullende excursie naar Hanzestad Deventer

Examenvoorbereiding in Hanzestad Deventer

Welke rol speelde geletterdheid in de opkomst van de burgerij? Wie was Geert Groote? Hoe maakte eerlijke waag en rechtspraak economische groei mogelijk? Dompel je leerlingen onder in de middeleeuwen met een dagvullende excursie naar Hanzestad Deventer. Want… wat je hier leert, vergeet je nooit meer. Zelfs niet ná je eindexamen!

De Hanzedag is geschikt als educatieve schoolreis naar de historische Hanzestad Deventer. Voor slechts € 10,- per leerling boek je een compleet programma waarin leerlingen met behulp van immersive media en verschillende tastbare uitdagingen de ins en outs ontdekken van de Hanze in de middeleeuwse stad Deventer.

Speciaal voor (pre)examenklassen
Het modulair opgebouwde examenprogramma bestaat uit zes modules, op verschillende historische locaties in Deventer. Tijdens de Hanzedag doorlopen leerlingen, in een kleine groep van maximaal 16 leerlingen, drie van deze modules. De inhoud van de modules sluit naadloos aan op het schoolexamen (havo en vwo) en eindexamen (vwo, historische context Steden en Burgers in de Lage Landen 1050-1700).

Kosten
De Hanzedag Deventer kost € 160,- per groep*. Een groep bestaat uit maximaal 16 leerlingen. Het programma biedt ruimte voor maximaal zes groepen. (in totaal dus maar liefst 96 leerlingen).

* Let op: Bij een aantal van 17 leerlingen of meer wordt de groep opgesplitst in twee (of meer) groepen.

Data en tijden
De Hanzedag Deventer wordt aangeboden vanaf medio april 2023. Via de onderstaande boekingsmodule is eenvoudig te zien op welke dagen en voor hoeveel groepen de Hanzedag nog te boeken is. De Hanzedag start om 09:30 uur met een plenaire aftrap en eindigt om 14:00 uur met een plenaire afsluiting.

Tip: Duurzaam op pad
Wil je met een grote groep leerlingen naar het historische centrum van Deventer reizen? Denk dan eens aan de trein als mogelijk vervoersmiddel. Deventer is, met rechtstreekse treinen vanuit Amersfoort, Enschede, Zwolle en Nijmegen, vanuit alle windstreken goed te bereiken.

Beveiligingscode:
security code
Vul de beveiligingscode in:

Boeken

Meer weten?
Voor vragen of meer informatie, neem contact op met Deventer Verhaal via educatie@deventerverhaal.nl.

De Hanzedag Deventer is een unieke samenwerking tussen Deventer Verhaal, Museum De Waag, Geert Groote Huis, Lebuinuskerk, Atheneumbibliotheek, gemeentelijke dienst Archeologie Deventer, Het Oversticht, Archeologisch Depot en NV Bergkwartier.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
Sluiten