Over ons

MISSIE

Deventer Verhaal is de erfgoedpartner van Deventer. Al sinds 2014 zetten wij ons in voor de zichtbaarheid, waardering en behoud van ons gemeentelijk erfgoed.

We hebben de missie om de rijke geschiedenis van de prachtige Hanzestad Deventer met een breed publiek te delen. Dit doen we met een gevarieerd, inspirerend en aantrekkelijk programma van exposities en activiteiten in Museum De Waag en Speelgoedmuseum Deventer maar ook op andere locaties in de stad en omliggende dorpen.

Deventer Verhaal is er voor iedereen, jong en oud, die zich wil laten verrijken met intrigerende verhalen over de geschiedenis van het historische en hedendaagse Deventer. Als zelfstandige en verbindende erfgoedpartner werken we ook nauw samen met andere Deventer organisaties en organiseren we jaarlijks verschillende evenementen zoals Open Monumentendag, Kelderfest en Nacht van Goud.

Organisatie
Deventer Verhaal opereert onder aansturing van directeur Ewout van der Horst. Naast circa 20 betaalde medewerkers (14 fte) zijn er vele vrijwilligers werkzaam bij de stichting.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
Sluiten