Musea

Museum DE WAAG

Museum De Waag vormt het startpunt van een kennismaking met Deventer, één van de oudste steden van Nederland. Aan de hand van topstukken uit de gemeentelijke collectie vertelt het museum de rijke geschiedenis van deze markt-, vesting- en industriestad.

De eigen collectie kan gekoppeld worden aan monumenten, kunstwerken en verhalen in stad en omstreken. Door deze brede aanpak komen de verschillende gezichtspunten van de Deventer geschiedenis optimaal tot uiting en wordt een gevarieerd publiek bediend.

Audiotour en stadswandeling
In het museum is een Nederlandse, Duitse en Engelse audiotour beschikbaar. Deze audiotour biedt extra informatie over de tentoonstelling. Museum De Waag biedt ook een audiotour aan door de binnenstad via de 3Deventer app.


Activiteiten

Museum De Waag biedt verschillende activiteiten aan. Raadpleeg de website voor data en tijden.


Bezoekersinformatie
Wilt u informatie over het bezoekadres, de openingstijden en entreeprijzen van het museum?

SPEELGOEDMUSEUM DEVENTER

Speelgoedmuseum Deventer is dé museale speelplaats voor jong en oud! We hebben met ruim 13.000 objecten de grootste speelgoedcollectie van Nederland. De topstukken zijn hier te zien in twee sfeervolle koopmanshuizen uit de Hanzetijd. Je zult ontdekken dat speelgoed niet alleen vermakelijk is, maar ook veel vertelt over onszelf.

We zijn er voor álle generaties. Voor volwassenen is volop gelegenheid om te kijken, herinneringen op te halen en iets te leren. Spelen mag natuurlijk ook… Wij zijn natuurlijk niet voor niets het meest speelse museum van Nederland. Een audiotour met verdiepende informatie is gratis beschikbaar. Bovendien zijn we gevestigd in een eeuwenoud rijksmonument. Je kijkt je ogen uit!

Bezoekersinformatie
Wilt u informatie over het bezoekadres, de openingstijden en entreeprijzen van het museum?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
Sluiten