Musea

Museum DE WAAG

Museum De Waag vormt het startpunt van een kennismaking met Deventer, één van de oudste steden van Nederland. Aan de hand van topstukken uit de gemeentelijke collectie vertelt het museum de rijke geschiedenis van deze markt-, vesting- en industriestad.

De eigen collectie kan gekoppeld worden aan monumenten, kunstwerken en verhalen in stad en omstreken. Door deze brede aanpak komen de verschillende gezichtspunten van de Deventer geschiedenis optimaal tot uiting en wordt een gevarieerd publiek bediend.

Audiotour en stadswandeling
In het museum is een Nederlandse audiotour beschikbaar. Deze audiotour biedt extra informatie over de tentoonstelling. Museum De Waag biedt ook een audiotour aan door de binnenstad via de 3Deventer app. Deze tour verbindt de tentoonstelling met de vele historische bezienswaardigheden in de stad.


Activiteiten

Museum De Waag biedt verschillende activiteiten aan. Raadpleeg www.museumdewaag.nl/activiteiten voor data en tijden.


Bezoekersinformatie
Wilt u informatie over het bezoekadres, de openingstijden en entreeprijzen van het museum?

SPEELGOEDMUSEUM DEVENTER

Speelgoedmuseum Deventer is een familiemuseum boordevol alledaags en bijzonder speelgoed waar mensen van alle leeftijden een geweldige en leerzame middag beleven. En dat al sinds 1932! Het beschikt over de grootste en belangrijkste openbare speelgoedcollectie in Nederland. Bijzondere poppen en poppenhuizen, treinen, verschillende soorten mechanisch- en optisch speelgoed, bordspellen en games; het museum heeft het allemaal.

Bezoekersinformatie
Wilt u informatie over het bezoekadres, de openingstijden en entreeprijzen van het museum?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
OK, begrepen!