Open Monumentendag 2020


Jaarlijks openen in het tweede weekend van september tientallen monumenten in de gemeente Deventer de deuren voor publiek. In verband met corona heeft Open Monumentendag dit jaar een vernieuwende, meer digitale presentatie.


Verkiezing ‘Deventer monument van het jaar’ 
Speciaal voor Open Monumentendag 2020 organiseert Deventer Verhaal de verkiezing ‘Deventer monument van het jaar’! Ben je eigenaar of bewoner van een gemeentelijk of rijksmonument of als vrijwilliger hier bij betrokkenen en vind je dat jouw pand het dubbel en dwars verdient om ‘Deventer monument van het jaar’ te worden, dan zijn we op zoek naar jou!

Een jury selecteert de vijf meeste aansprekende inzendingen. Die kandidaten krijgen een juniorgids over de vloer om het verhaal van het pand op camera vast te leggen. Het publiek kan vervolgens stemmen op deze vijf monumenten. De winnaar ontvangt tijdens de huldiging op 11 september 2020, naast de eeuwige roem, ook een toffe 3D opname van het monument. Meld je nu aan want er is genoeg om ons heen wat staat te wachten om ontdekt te worden!


Checklist
Een monument is een gebouw met grote cultuurhistorische waarde. Aan de verkiezing ‘Deventer monument van het jaar’ mogen meedoen:

  • Geregistreerde gemeentelijke of rijksmonumenten, gelokaliseerd in gemeente Deventer

Voldoet jouw monument aan onze checklist? Dan zien we jouw aanmelding graag tegemoet!


Aanmelden
Het aanmelden van een monument kan op twee manieren:


Deadline aanmelden
Het aanmelden van monumenten kan t/m zondag 19 juli 2020.

 

Door deel te nemen aan deze verkiezing, geef je Deventer Verhaal automatisch het recht om foto, video en/of tekst van het monument openbaar te vertonen en/of te publiceren.

Open Monumentendag 2020 Deventer wordt georganiseerd door Deventer Verhaal in samenwerking met de landelijke organisatie Open Monumentendag en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Deventer en Provincie Overijssel