Open Monumentendag

Jaarlijks in het tweede weekend van september openen ruim veertig monumenten in de gemeente Deventer de deuren. Deze dagen bieden de ultieme gelegenheid om een kijkje te nemen achter de prachtige monumentale gevels van Deventer. Op zaterdagavond vindt traditiegetrouw Nacht van Goud plaats, een avond vol dans, theater, muziek en verhalen. 

Speciale activiteiten
Ieder jaar vinden er speciale randactiviteiten plaats. In 2019 konden bezoekers zich laten rondleiden door Juniorgidsen op het  Lamme van Dieseplein. Vaar ook een stukje mee met de Kadefestiviteiten aan de Wellekade. Meerdere klassieke schepen liggen klaar voor een korte vaartocht.

Nacht van Goud
De zaterdagavond heeft vanaf 21.00 uur een gouden randje. Dan start Nacht van Goud, een avond vol exclusieve voorstellingen met dans, verhalen, muziek en theater. Ieder half uur (21.00, 21.30, 22.00 en 22.30 uur) start een 15 minuten durende voorstelling. In 2019 traden onder andere Vera Bon, De Reisgenoot, The Celtic Tribe en stadsdichter Robin Bleeker op. 

Programmaboekje
Het programmaboekje is op zaterdag verkrijgbaar bij de informatiekraam voor de ingang van Praamstra  en op zaterdag en zondag bij alle deelnemende monumenten en de VVV Deventer, Brink 89.

Open Monumentendag Deventer wordt georganiseerd door Deventer Verhaal in samenwerking met de deelnemende organisaties, monumenten, vele vrijwilligers en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Deventer, Provincie Overijssel en de landelijke organisatie Open Monumentendag.