Over Deventer Verhaal

Deventer Verhaal is een zelfstandige en flexibele organisatie voor cultureel erfgoed die nauw samenwerkt met andere organisaties binnen de stad. Het verhaal begint bij Museum De Waag als gastvrij startpunt voor bezoekers. In De Waag zijn inspirerende tentoonstellingen te zien met de Deventer collectie als uitgangspunt. Per tentoonstelling kan dit uitgebreid worden met bruiklenen of andere aanvullingen.

Deventer Verhaal legt relaties met andere kunstvormen en maatschappelijke thema’s. De eigen collectie kan daarmee gekoppeld worden aan monumenten, kunstwerken en verhalen in stad en omstreken. Door deze brede aanpak komen de verschillende gezichtspunten van de Deventer geschiedenis optimaal tot uiting en wordt een gevarieerd publiek bediend.

Speelgoedmuseum Deventer

Naast de werkzaamheden erfgoedorganisatie zorgt Deventer Verhaal sinds 2015 op verzoek van de Gemeente Deventer voor de continuering en de vernieuwing van de activiteiten en collectie in het Speelgoedmuseum. In het Speelgoedmuseum zie je speelgoed waar in Nederland mee gespeeld is. Met ruim 13.000 objecten heeft het Speelgoedmuseum Deventer de grootste openbare collectie speelgoed van Nederland.

ANBI

Stichting Deventer Verhaal heeft de culturele ANBI status. Klik hier voor meer info.

Contact

Deventer Verhaal
Keizerstraat 33
7411 HD Deventer
info@deventerverhaal.nl
0570-855 950