Ruim 700 kleurplaten en 4.879 handtekeningen zijn in de afgelopen drie maanden verzameld als steunbetuigingen voor het Speelgoedmuseum. Woensdagavond 22 mei heeft Janne Oost (13), ambassadeur van het Speelgoedmuseum Deventer, de (digitale) handtekeningen en kleurplaten overhandigd aan burgemeester Ron König als vertegenwoordiger van de gemeenteraad.

Wegens bezuinigingen dreigt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deventer het Speelgoedmuseum te sluiten. Het Speelgoedmuseum startte daarop op 15 februari de petitie ‘Teken (of kleur) voor het Speelgoedmuseum’ om de gemeente Deventer op te roepen het Speelgoedmuseum te behouden.

De afgelopen maanden spraken 4.869 mensen zich via de petitiepagina uit voor het Speelgoedmuseum en maakten kinderen meer dan 700 kleurplaten om het Speelgoedmuseum te ondersteunen. Ook uit de poll op de website van de Stentor blijkt grote steun voor  het Speelgoedmuseum. Van de 3.124 stemmers is 90% vóór behoud van het Speelgoedmuseum.

Deventer Verhaal is erg blij met de uitgesproken steun en gaat er vanuit dat de gemeenteraad de mening van zoveel betrokkenen mee zal wegen om te komen tot een positief besluit over het Speelgoedmuseum. Op 12 juni staat een eerste oordeelsvormende raadsvergadering op de agenda. Lees hier meer over de petitie.