Speelgoedmuseum Deventer

Jaarlijks vinden tienduizenden kinderen en (groot)ouders hun weg naar Speelgoedmuseum Deventer. We zijn een familiemuseum boordevol alledaags en bijzonder speelgoed waar mensen van 0 tot 88 een geweldige en leerzame middag beleven. En dat al sinds 1932! Eerst als dependance van het historisch museum en na een aantal verhuizingen en uitbreidingen sinds 1983 gevestigd aan Brink 47.

Nieuw in het Speelgoedmuseum: rages! Loop door het museum en vind op verschillende plekjes speelgoedrages van vroeger tot nu. 

Collectie
Het Speelgoedmuseum beschikt over de grootste en belangrijkste openbare speelgoedcollectie in Nederland. Bijzondere poppen en poppenhuizen, treinen, verschillende soorten mechanisch- en optisch speelgoed, bordspellen en games; het museum heeft het allemaal. De collectie is online te bekijken.

Speciaal voor kinderen
Kinderen kijken niet alleen met hun ogen. Daarom zijn er ook plekken in het museum waar kinderen dingen mogen doen. De speelzolder, spelletjesruimte en opticazaal zijn daarbij favoriet. Ook de voorstellingen op zaterdag zijn populair.

Bezoek
Brink 47
7411 BV  Deventer
Maandag en dinsdag: gesloten
Woensdag t/m zondag: 11:00 – 17:00
In de schoolvakanties is het Speelgoedmuseum ook op dinsdag geopend. Op feestdagen kunnen afwijkende openingstijden gelden. Klik hier voor de data.

Entree
Volwassenen: 5,00 euro
Jeugd 4 t/m 18 jaar: 2,00 euro
Jeugd 0 t/m 3 jaar: gratis
Museumkaart, Vereniging de Waag, ICOM en Vereniging Rembrandt: gratis
Cultuurkaart en studentenkaart: 4 euro
Groepen 10+ personen: 4 euro pp
Combikaart Museum De Waag/Speelgoedmuseum volwassenen: 10,00 euro
www.speelgoedmuseumdeventer.nl