Een eigen recept in een kookboek publiceren. Die kans krijgen 25 jonge masterchefs uit de provincie Overijssel. Het Speelgoedmuseum Deventer heeft voor het Groot Kinderkookboek van Overijssel een heuse receptenwedstrijd uitgeschreven. TV-kok, kookboekenschrijfster én tevens juryvoorzitter van de receptenwedstrijd Nadia Zerouali roept kinderen tussen de 9 en 13 jaar op om een recept in te leveren. ‘Met het Groot Kinderkookboek van Overijssel krijgt jong kooktalent een podium en dat is een geweldig initiatief waar ik graag aan meewerk. Daarom vraag ik alle kinderen in Overijssel tussen de 9 en 13 jaar oud om een ‘Overijssels’ recept in te sturen.’ Aldus Nadia Zerouali. Bekijk de oproep: http://bit.ly/oproepNadiaZerouali

In het kader van de tentoonstelling Koken voor Kinderen maakt Speelgoedmuseum Deventer met 25 kinderen uit de regio het Groot Kinderkookboek van Overijssel. Middels de receptenwedstrijd verzamelt het museum de lekkerste regionale recepten van jonge masterchefs en keukenprinsessen. Voorwaarde is dat het recept een Overijssels ingrediënt bevat of een ‘remake’ van een Overijssels gerecht is. Recepten kunnen nog tot en met 16 januari 2019 ingeleverd worden. Een professionele jury onder leiding van Nadia Zerouali selecteert de 25 beste recepten voor hét kookboek van Overijssel wat naar verwachting voorjaar 2019 uit zal komen.

Receptenwedstrijd
Kinderen tussen de 9 en 13 jaar kunnen meedoen aan de receptenwedstrijd en een plaats in het Groot Kinderkookboek van Overijssel bemachtigen door een recept te sturen naar info@kinderkookboekoverijssel.nl. Vermeld de naam, leeftijd en adres en stuur een foto van het gerecht mee. Het recept moet goed in stappen zijn omschreven en op één A4 passen. Meer informatie via www.kinderkookboekoverijssel.nl.

Koken voor Kinderen
De tentoonstelling Koken voor Kinderen in Speelgoedmuseum Deventer toont talloze kinderkookboeken, poppenkeukens en serviesjes is nog tot en met 16 juni 2019 te zien en geeft een uniek kijkje in de keuken van vroeger.