Binnenstad Deventer

Deventer Toon

NU TE BELEVEN: DEVENTER TOON

Een humoristisch en historisch stripverhaal, een archeologische expositie, een stadswandeling en een middeleeuws riddertoernooi. Dat is Deventer Toon. Een groot en ambitieus project van uitgeverij Syndikaat, Archeologie Deventer en erfgoedorganisatie Deventer Verhaal.

Deventer Toon
Deventer Toon neemt de bezoeker mee op reis naar Deventer tijdens de middeleeuwen. Aanleiding voor het omvangrijke project is dat Deventer zo’n 650 jaar geleden één van de machtigste Hanzesteden van Oost-Nederland was.

Stripboek De Bergenvaarders
De Bergenvaarders gaat over de weeskinderen Hille en Thomas die als verstekelingen aankomen in Deventer, destijds een van de machtigste en rijke Hanzesteden van het land. Hille en Thomas houden zich in leven met kleine diefstallen en beurzensnijden. Wanneer ze worden betrapt krijgen ze de keuze: straf of meewerken aan een complot om een rijke handelaar in diskrediet te brengen.

Tentoonstelling in Bibliotheek Deventer
De strip is mede gebaseerd op archeologische vondsten uit de late middeleeuwen. Een deel van deze vondsten is vanaf 27 oktober 2021 te bekijken in een tentoonstelling in de Bibliotheek Deventer aan de Stromarkt te Deventer. De tentoonstelling is te vinden op het jeugdplein op de eerste etage.

Wandeling langs bijzondere plekken
Deventer Toon biedt de bezoeker, naast een stripboek en vondsten uit de late middeleeuwen, ook een gratis stadswandeling met de izi.TRAVEL app aan. De wandeling leidt langs bijzondere plekken in Deventer waar stripfiguren Hille en Thomas alles vertellen over het leven in hun middeleeuwse Deventer. Op de locaties zijn personages uit de strip op ware grootte te bewonderen. In het voorjaar van 2022 sluit Deventer Toon af met een middeleeuws riddertoernooi.

Heb je een van onze stripfiguren in de stad gespot? Maak een foto en deel ze met ons! #deventertoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
Sluiten