Museum De Waag

#DeventerVerhalen

NU TE ZIEN: #DEVENTERVERHALEN

Museum De Waag presenteert tot en met 14 mei aanstaande de tentoonstelling #DeventerVerhalen. In de tentoonstelling ontdek je bijzondere en intrigerende verhalen, objecten en foto’s die door, voor en over Deventenaren zijn gemaakt. De verhalen in De Waag zijn zeer uitlopend maar kenmerkend voor heel Deventer want ze geven de identiteit van Deventer weer.

De #DeventerVerhalen tentoonstelling slaat een brug tussen cultuur en het sociale domein. Zo heeft een van de hoofdpersonen, Mien van Houten uit Bathmen, een plekje in de tentoonstelling verworven. Zij maakte tijdens haar verhuizing naar gemeente Deventer in 1972 kennis met het ‘noaberschap’ waarbij zij als jonge vrouw opeens haar dode buurvrouw stond te wassen en aan te kleden.

Ook Emine Coskun, die zichzelf een tulpenbol die vanuit Turkije in Nederland is geplant noemt, is met haar voorliefde voor De Worp te vinden tussen de talrijke verhalen, net als zesde generatie kermisondernemer Remon Bakker.

De nieuwste tentoonstelling van Museum De Waag is onderdeel van het gelijknamige lokale verhalenproject. Dat project werd vorig jaar doo Deventer Verhaal en Bibliotheek Deventer geïnitieerd.

Social media? #deventerverhalen #museumdewaag

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
Sluiten