Museum De Waag

Face It

NU TE ZIEN: FACE IT

Vanaf 14 november a.s. staat Museum De Waag er gekleurd op. Het museum presenteert dan de nieuwe tentoonstelling Face It met verhalen van LHBTIQ+’ers uit Deventer. Aanleiding vormt het 50-jarig bestaan van COC Deventer.

Regenboogverhalen uit Deventer
Vanaf medio november worden op de begane grond en in de kelder van De Waag persoonlijke verhalen vanuit de LHBTIQ+ gemeenschap gepresenteerd. Face It is de nieuwste tentoonstelling van Museum De Waag en vertelt over vijftig jaar geschiedenis van niet-hetero’s in Deventer. Die strijd begon met de oprichting van COC Deventer in 1972.

Strijd voor gelijke behandeling
Lesbi, homo, bi, trans of queer, de positie van LHBTIQ+ in de samenleving staat volop in de belangstelling. Face It geeft bezoekers een inkijk in deze regenbooggemeenschap in Deventer en laat zien dat strijd voor een gelijkwaardige positie binnen de samenleving nog altijd actueel is.

Op de begane grond maak je kennis met de historie en evolutie van LHBTIQ+ in Deventer. Betrokkenen vertellen over hun persoonlijke zoektocht naar hun seksuele identiteit en hoe hun omgeving daarop reageerde. De kelder van De Waag wordt ingericht als ontmoetingsruimte, waar COC-leden, scholieren en studenten activiteiten organiseren en met bezoekers in gesprek gaan.

Toegankelijkheid
In lijn met het beleid van de overheid geldt vanaf vrijdag 25 februari 2022 de verplichte afstand van 1,5 meter niet meer. Ook hoeft u het coronatoegangsbewijs (CTB) niet meer bij de entree te laten zien. Daarnaast is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. We vragen wel aan eenieder om bezoekers die wel de keuze maken om een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand te houden te respecteren. Alle informatie voor een bezoek aan De Waag is te vinden op de website www.museumdewaag.nl.

Meepraten over Face It? #faceit #museumdewaag

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
Sluiten