Bergkerk, Deventer

Lezing Graven op het Grote Kerkhof

LEZING: GRAVEN OP HET GROTE KERKHOF

Iedere maand organiseert erfgoedorganisatie Deventer Verhaal samen met andere Deventer cultuurpartners bijzondere lezingen. De eerste lezing vindt plaats op 30 september a.s. en wordt verzorgd door Archeologie Deventer. Het zal dan gaan over graven op het Grote Kerkhof.

Graven op het Grote Kerkhof
De afgelopen jaren zijn er meerdere plannen gemaakt om het Grote Kerkhof in Deventer opnieuw in te richten. Deze plannen zijn de afgelopen twee jaar steeds concreter geworden en worden in de nabije toekomst onder de noemer Lebuinuspleinen uitgevoerd. Voorafgaand en tijdens de werkzaamheden voor de herinrichting van het plein wordt archeologisch onderzoek uitgevoerd. Het onderzoek is gestart in mei 2021 en loopt nog tot het einde van dit jaar.

Het eerste deel van de avond wordt ingevuld door gemeentelijk archeoloog Bart Vermeulen. Hij vertelt over de ontwikkeling van het Grote Kerkhof en het plein in een bredere context in de stad. Want wat is het verhaal van de begraafplaats? Hoe lang zijn er mensen begraven en waarom doen we dat nu eigenlijk niet meer? Het tweede deel van de avond wordt ingevuld door Deventer archeologe Hadewich Eggels. Zij vertelt over de eerste resultaten van het recente onderzoek op het Grote Kerkhof.

Informatie
U bent donderdag 30 september van harte welkom in de Bergkerk, Bergkerkplein 1, Deventer. De lezing begint om 20.00 uur en duurt ruim een uur. Inloop vanaf 19.45 uur. De toegang is gratis. Vooraf reserveren is verplicht.

Update toegankelijkheid:
24 september – In verband met de landelijke versoepelingen rondom het Coronavirus hebben bezoekers van evenementen – op dit moment – vanaf 13 jaar, naast een reservering, een coronatoegangsbewijs nodig. Om toegang te krijgen tot onze lezing dient u een coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app of op papier te laten zien. Denk ook aan uw legitimatiebewijs. Denk ook aan uw legitimatiebewijs. Let op: een printje van uw testuitslag is niet geldig als coronatoegangsbewijs. Een officieel papieren bewijs kunt u aanmaken via https://coronacheck.nl/nl/print/keuze-papieren-bewijs.

Een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud van een van de Testen voor toegang testlocaties of een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud zijn ook geldig. Ga voor meer informatie over het Testen voor toegang en het maken van een testafspraak naar: www.testenvoortoegang.nl.

Wanneer u uw reservering wenst te laten vervallen, dan vernemen we uw afmelding graag via info@deventerverhaal.nl

Lezingenreeks
De Deventer erfgoedlezingen vinden 1x per maand plaats op verschillende locaties in de stad. De geschiedenis van Deventer staat hierin centraal. Vaak wordt aangehaakt op een actueel thema, bijvoorbeeld een recente archeologische opgraving, een nieuwverworven aanwinst voor de erfgoedcollectie of een actuele tentoonstelling waarin de geschiedenis van Deventer centraal staat.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
Sluiten