Zutphenseweg 6b, Deventer

Lezing SIED over industriekunst

LEZING: SIED OVER INDUSTRIEKUNST

Op donderdag 24 maart a.s. organiseren we in samenwerking met Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) een lezing over industriekunst. Heleen Janszen komt vertellen over de invloed van industrie op kunst.

Kunstvormen van industriële aard
Tijdens deze avond vertelt Heleen Janszen over het verschil tussen industrie van gelijkvormige serieproductie en kunst die unieke objecten naar voren brengt. Zij zal niet alleen het algemeen historisch kader daarvan schetsen maar ook met beeld en geluid inzoomen op de invloed van industrie op kunst.­­­­­

Abstracte kunst
Nieuwe stromingen als impressionisme, kubisme en constructivisme leverden in de 20e eeuw voornamelijk abstracte kunst op. De industrie zelf bracht ook concrete kunst op, gebaseerd op nieuwe producten. De Deventer industrie liet zich daarbij niet onbetuigd. Bezoekers worden uitgedaagd een eigen visie op industriekunst te geven. Want dekt de term de lading eigenlijk wel?

Spreker
De in Rotterdam geboren Heleen Janszen (1959) is vrijwilliger bij Stichting Industrieel Erfgoed Deventer. Ze was onder meer actief als secretaris van de stuurgroep “Deventer Industrie in verleden, heden en toekomst”. Ook deed zij samen met Sam de Visser historisch onderzoek naar textielfabriek Ankersmit. Op dit moment is Janszen bij de SIED actief als vrijwilliger bij de werkgroep communicatie.

Gasfabriek
U bent donderdag 24 maart a.s. van harte welkom in De Gasfabriek aan de Zutphenseweg 6b te Deventer. De lezing begint om 20.00 uur en duurt ongeveer 60 minuten. Inloop vanaf 19.30 uur. Bij de inloop is er koffie en na afloop is er gelegenheid om na te praten. De toegang is gratis. Vooraf reserveren is verplicht. Er zijn max. 120 plaatsen.

Lezingenreeks
De deelnemende organisaties aan de lezingenreeks zijn Museum Geert Groote Huis, Archeologie Deventer, Athenaeumbibliotheek, Stichting Industrieel Erfgoed Deventer, Etty Hillesum Centrum, Deventer Verhaal en Architectuurcentrum Rondeel. De Deventer erfgoedlezingen vinden 1x per maand plaats op verschillende locaties in de stad. De geschiedenis van Deventer staat hierin centraal. Vaak wordt aangehaakt op een actueel thema.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
Sluiten