Speelgoedmuseum Deventer

Expositie Floris Hovers

NU TE ZIEN: ONTWERPER FLORIS HOVERS, DE WERKPLAATS ALS SPEELPLAATS

Speelgoedmuseum Deventer presenteert t/m 1 september 2022 de expositie ‘Ontwerper Floris Hovers, De werkplaats als speelplaats’

In deze expositie staat het kleurrijke, speelse en verrassende oeuvre van Floris Hovers (1976) centraal. In de tentoonstelling zijn onder andere zijn ontwapenend eenvoudig ogende flessenbootjes, Archetoys en series houten dieren te zien. Miniaturen waarmee hij, net als met zijn meubels en verlichting, internationale faam verwierf als ontwerper en de juiste snaar raakt bij het grote publiek.

Speelse benadering
Hovers’ ontwerpen komen voort uit het proces van het maken. Omgeven door machines, materialen, probeersels, restanten en ‘gevonden voorwerpen’ zoekt hij in zijn werkplaats naar de juiste vorm voor zijn ideeën. Het is een langdurig proces van proberen, construeren en reduceren. Tot uiteindelijk de essentie overblijft: een unieke compositie van vorm, constructie en kleur, vaak met een knipoog naar een gekoesterd verleden.

Inspiratie
Hovers is geboren in het Brabantse Raamsdonksveer. Nadat hij in 2004 afstudeerde aan de Design Academy Eindhoven keerde hij er terug. Hij woont en werkt er nog steeds. Die omgeving is voor hem een voortdurende bron van inspiratie. De betonfabriek van zijn vader met alle machines en kranen, de boerderijen, zandputten, de naburige snelweg en de rivier de Donge. Allen zijn ze de bron van alle producten die Hovers maakt.

De Spelende mens
In Speelgoedmuseum Deventer wordt een rijke verzameling uit de privécollectie van Hovers getoond. Van speelgoed uit zijn eigen jeugd tot zijn nieuwste ontwerp en van de eerste schets tot het eindproduct. Deze objecten worden fraai aangevuld met audiovisuals waarin Hovers als ‘spelende mens’ in beeld wordt gebracht. Daarmee sluit deze expositie naadloos aan bij de recente vernieuwing van het speelse museum waarin de ‘homo ludens’ centraal staat.

Social media? #speelgoedmuseum #florishovers #despelendemens

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
Sluiten