Museum De Waag

Op drift

GEWEEST: OP DRIFT

Op drift laat u kennis maken met de collectie Knecht-Drenth die de ontwikkeling van een veranderend Nederlands landschap in de 20e eeuw op een indrukwekkende wijze toont. De tentoonstelling maakte deel uit van de IJsselbiënnale 2021, een internationale kunstroute langs de IJssel.

Kunstenaarsduo Polak & van Bekkum
Esther Polak en Ivar van Bekkum werken onder de naam PolakVanBekkum. Ze werken samen sinds 2010 en hun samenwerking gaat terug tot bijna 25 jaar.

De collectie Knecht-Drenth biedt veel aanknopingspunten voor PolakVanBekkum. Sporen in het landschap is bij dit Amsterdamse duo een terugkerend thema. Zij kregen de vraag een selectie te maken uit de collectie en te reageren met een nieuw, eigen werk op het hedendaagse landschap en het actuele IJsselbiënnale-thema Tij, Tijd en Tijdelijkheid waarmee opnieuw de impact van klimaatverandering op het landschap van de IJsselvallei onder de loep wordt genomen.

Op drift maakte deel uit van het activiteitenprogramma van de IJsselbiënnale

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
Sluiten