Gemeente Deventer

Open Monumentendag 2021

BINNENKORT: OPEN MONUMENTENDAG DEVENTER 2021

Op zaterdag 11 en zondag 12 september a.s. openen tijdens Open Monumentendag Deventer tientallen monumenten hun deuren voor publiek. Het thema voor dit jaar is ‘Mijn monument is jouw monument’. Met dit thema sluit de organisatie van Open Monumentendag Deventer aan bij het landelijke thema van de Europese monumentendagen: ‘Inclusive Heritage’.

Ruim 40 monumenten opengesteld voor publiek
Op zaterdag 11 en zondag 12 september a.s. zijn van 10:00 tot 17:00 uur zo’n 40 monumenten in de gemeente Deventer opengesteld voor het grote publiek. Deze dagen bieden de ultieme gelegenheid om een kijkje te nemen achter de prachtige monumentale gevels van Deventer.

Route van Goud
Nieuw dit jaar is de Route van Goud. De Route van Goud daagt bezoekers uit om gouden letters, die achter ramen van monumenten en bijzondere locaties hangen, door de monumentale binnenstad van Deventer te volgen en zo een puzzel op te lossen. Voor de kleine speurders onder ons is er na het wandelen van de Route van Goud tot 17:00 uur een kleine verrassing. Zelfs als de oplossing niet is gevonden. De Route van Goud start en eindigt bij Museum De Waag op de Brink of een punt op de route naar keuze. Reserveren is voor deze activiteit niet nodig. De kaart met de route is vanaf september te vinden op de website van Open Monumentendag Deventer en bij Museum De Waag. Alle deelnemers kunnen per email daarnaast meedingen voor de Gouden Hoofdprijs. De winnaar daarvan wordt op 20 september online bekend gemaakt.

Nacht van Goud
Op zaterdagavond vindt traditiegetrouw Nacht van Goud plaats. Dit jaar anders dan anders maar niet minder goud. Nacht van Goud is een avond vol exclusieve voorstellingen met dans, verhalen, muziek en theater. In de binnenstad van Deventer, in de Bergkerk, in De Hereeniging en in de Vrijmetselaarsloge worden bezoekers getrakteerd op intieme voorstellingen. De voorstellingen starten om 20:00 uur, 21:00 uur en 22:00 uur. Tussen de optredens door zijn er op vier verschillende buitenlocaties, langs de Route van Goud, vertellers te zien en te horen. De entree is gratis. Vooraf reserveren is dit jaar verplicht gesteld voor de optredens die binnen plaatsvinden.

Bekijk het volledige programma van 2021 op: www.openmonumentendagdeventer.nl

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
Sluiten