Speelgoedmuseum Deventer

Speelgoed voor jong en oud

GEWEEST: SPEELGOED VOOR JONG EN OUD

Met welk speelgoed speelde u als kind? In de pop-up tentoonstelling van Speelgoedmuseum Deventer komen in Museum De Waag voor alle generaties herinneringen boven. Uit de rijke collectie van het Speelgoedmuseum zijn hier de hoogtepunten te zien uit de jaren rond 1935, 1960, 1975 en 2000. Laat u verrassen door het speelgoed uit uw eigen jeugd! 

Groeide u op vóór of ná de oorlog, of juist later in de jaren 70 toen er weer een frisse wind in Nederland waaide? Dat maakt een groot verschil. Dit geldt natuurlijk ook voor het spelen in een digitale wereld die rond 2000 is ontstaan. Van Meccano tot LEGO, Barbie tot Baby Born, er is herkenbaar speelgoed voor iedereen. Ook tv-series als Swiebertje, Floris, the Thunderbirds of Star Wars geven een nostalgische terugblik.

Momenteel is het Speelgoedmuseum Deventer voor verbouwing en herinrichting gesloten. Denk mee over het nieuwe speelgoedmuseum! Welk speelgoed mag volgens u niet ontbreken? Wat zijn volgens u belangrijke thema’s? Maatschappelijke vragen over rolpatronen en gender, diversiteit, duurzaamheid en geweld liggen voor de hand.

We proberen belangrijk speelgoed dat ontbreekt aan te vullen, zeker als het gaat om speelgoed van recente tijd. Gelukkig zijn er ook regelmatig schenkingen die de collectie verrijken. In de kelder van De Waag vindt u een kleine selectie ‘topstukken’ uit de recent verworven grote speelgoedverzameling van mw. H.C. Ruyssenaers-Schenk uit Haarlem.

Bekijk virtuele tour

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
Sluiten