Binnenstad Deventer

Woordwaarde Festival 2022

VERWACHT: DEVENTER WOORDWAARDE FESTIVAL 2022

Tijdens het Deventer Woordwaarde Festival staan het boek, de taal en literatuur centraal. Met de Deventer Boekenmarkt als inspiratiebron, vindt de tweede editie van het Woordwaarde Festival plaats van 1 t/m 7 augustus 2022.

Een festival dus dat volledig in het teken staat van het boek, taal en literatuur. Maar dat doen we niet alleen. Het festival bundelt de krachten van diverse culturele instellingen in de stad om een programma neer te zetten waarin ieder die dat wil, op zijn manier kan proeven aan wat taal ons te bieden heeft. Tijdens het Woordwaarde Festival zijn op een tal van locaties in de stad leuke activiteiten te doen. Het hele programma tref je op deze website aan.

Boek, taal en poëzie centraal
Of het nu gaat om gesproken, gezongen of geschreven taal: alles komt aan bod tijdens het Deventer Woordwaarde Festival. Het programma biedt een goede mix van workshops, lezingen, doe-activiteiten en verdieping. En dat voor alle leeftijden.

Programma Museum De Waag
Scrabblefans opgelet! Museum De Waag presenteert t/m 31 oktober 2022 de tentoonstelling ‘Het verraad van Deventer. Rampjaar 1672’, waarin het beleg en de overgave van de stad centraal staat. Speciaal voor de tweede editie van het Woordwaarde Festival organiseert het museum ‘Bommen Berend scrabble’. De speler die de meeste Rampjaar-woorden scrabbelt, wint!

Museum De Waag, Brink 56
Vrijdag 5 augustus van 12.00 -16.00 uur

Programma Speelgoedmuseum Deventer
Kom naar het Speelgoedmuseum voor een toffe voorleesmiddag. Speelgoedmuseum Deventer herbergt namelijk 2.000 kinderboeken. Het is daarmee de grootste deelcollectie van het museum. Het is niet altijd even spannend om naar de kaft van een boekje te kijken. De schoonheid staat immers geschreven en soms zelfs getekend. Daarom laten we een van deze oude kinderboekjes opnieuw tot leven komen. Kom op dinsdag 2 augustus a.s. in het Speelgoedmuseum luisteren naar een van deze verhalen!

Speelgoedmuseum Deventer, Brink 47
Dinsdag 2 augustus om 13.00 en 15.00 uur

Benieuwd wat er nog meer valt te ontdekken? Het gehele programma is te vinden op www.deventerboekenmarkt.nl.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
Sluiten