Bergkerk Bergkerk

Schilderwedstrijd over het IJssellandschap

Raak jij als amateurschilder geïnspireerd door het Nederlandse landschap? Speciaal voor de zomertentoonstelling ‘Nederland in 150 landschappen’ in de Bergkerk, organiseert Deventer Verhaal in samenwerking met Deventer Amateur Kunstenaars (DAK) een wedstrijd landschap schilderen. Het thema is ‘IJssellandschap’.

Een landschapstudie in aquarel door Jan Wessel van Delden (1820-1848) (Beeld collectie Museum De Waag)

Exposeren in de Bergkerk
Dit jaar stelt Deventer Verhaal het thema landschap centraal. Van 9 juni tot en met 8 september 2024 is de tijdelijke tentoonstelling ‘Nederland in 150 landschappen’ te zien in de Bergkerk te Deventer. De omvangrijke tentoonstelling rondom de collectie Knecht-Drenth stelt de weergave van het Nederlandse landschap door kunstenaars in de afgelopen 150 jaar centraal. Finalisten van de schilderwedstrijd krijgen een plek in de tentoonstelling.

Wedstrijd voor amateurkunstenaars
Speciaal voor deze tentoonstelling organiseert Deventer Verhaal in samenwerking met Deventer Amateur Kunstenaars (DAK) een wedstrijd landschap schilderen voor amateurkunstenaars. Het thema ‘IJssellandschap’ staat bij deze wedstrijd centraal.

Deventer Verhaal organiseert in samenwerking met Deventer Amateur Kunstenaars een wedstrijd landschap schilderen (Beeld Adobe Stock)

Via een jury- en een publieksstemming zijn twee hoofdprijzen te vergeven. Het werk met de meeste stemmen van het publiek wint de wedstrijd. De winnaar ontvangt een geldbedrag als steuntje in de artistieke rug en mag zich meester van het ‘IJssellandschap’ noemen. Ook de jurywinnaar ontvangt een prijs.

De inschrijving van de wedstrijd opent op 20 maart 2024 en verloopt via deze pagina. Daar vind je ook de wedstrijdvoorwaarden.