Deventer Verhaal en KonnecteD gaan samen scoren

Scoren doe je samen. Vanuit deze gedachte gaan erfgoed- en museumorganisatie Deventer Verhaal en netwerkorganisatie KonnecteD samenwerken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar werk. Op donderdag 3 november werd in Museum De Waag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de duur van drie jaar. Garrelt Verhoeven van Deventer Verhaal: ‘Onze organisatie is vol in opbouw dus er liggen veel kansen. Bovendien is Deventer een echte arbeidersstad – dat verhaal vertellen we ook in Museum De Waag – daar hoort in deze tijd een inclusieve arbeidsmarkt bij en daar zetten wij ons graag voor in’.

Ambassadeur Deventer Scoort
KonnecteD steunt Deventer Verhaal bij het realiseren van de educatieve doelstellingen van Museum De Waag en Deventer Verhaal gaat zich actief inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De museumorganisatie wordt ambassadeur van de bedrijvencompetitie binnen het social community programma Deventer Scoort. De bedrijvencompetitie start begin 2018. In de vorige competitie 2016/17 werden3 opleidingstrajecten, 124 reguliere werkplekken, 20 stageplaatsen, 2 vrijwilligersbanen en 39 werkervaringsplaatsen gescoord. Onlangs won het Scoort concept nog de 2de prijs Ambitie 2020 Challenge van MVO Nederland.

Cultuur toegankelijk voor iedereen
KonnecteD wil als duurzame netwerkorganisatie met de samenwerking cultuur en werk met elkaar verbinden en daarnaast hun medewerkers de kans geven om Museum De Waag te bezoeken. ‘Wij helpen graag mee om het Deventer Verhaal te vertellen’, vertelt Jeroen Kroese namens KonnecteD. ‘Het is belangrijk dat cultuur in het algemeen en Museum De Waag in het bijzonder, toegankelijk is voor alle Deventenaren. We zullen ook enkele relatiebijeenkomsten samen met Deventer Verhaal gaan organiseren. Uiteraard met de inzet van onze eigen medewerkers en de spelers van Deventer Scoort’.

Concert Shaza Hayek & R-chestra

Vrijdagavond 3 maart gaven Shaza Hayek & R-chestra een concert voor een volle in de Grote Synagoge van Deventer. In het voorprogramma dansten Ahmad Joudeh en Samantha van den Doel een speciaal voor de gelegenheid gemaakte choreografie en droeg stadsdichter Johanneke ter Stege een gedicht over Palmyra voor. Dit ter afsluiting van de Palmyra-tentoonstelling die al meer dan 10.000 bezoekers trok.

dsc_3576dsc_3475dsc_3509


Palmyra-tentoonstelling wegens succes verlengd

In de eerste twee maanden na de opening trok ‘Palmyra. Stad van Duizend Zuilen in Deventer’ meer dan 6000 bezoekers. Dit zijn drie keer zo veel bezoekers als bij de vorige tentoonstelling in Museum De Waag. Vanwege dit succes is de tentoonstelling een maand verlengd en blijft deze nu geopend t/m 12 maart 2017.

Opening Palmyra


Museumkaartverkoper van het jaar

Op vrijdag 13 januari 2017 nam het team van Museum de Waag de tweede prijs in ontvangst voor museumkaartverkoper van het jaar. De prijs was een bedrijfsuitje met bestemming naar keuze.

deventer-verhaal-webformaat-3-van-3


Tentoonstelling Palmyra geopend

Op 10 november 2016 vond de officiële opening van Palmyra. Stad van Duizend Zuilen in Deventer plaats. De tentoonstelling toont de Syrische stad door de eeuwen heen, van haar ontdekking door de Westerse wereld in de zeventiende eeuw, tot de recente dramatische gebeurtenissen die de stad wereldwijde bekendheid hebben gegeven.

De tentoonstelling is te bezoeken van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur in Museum De Waag.


Museum De Waag tijdelijk gesloten

Vanwege de opbouw van de tentoonstelling ‘Palmyra, Stad van Duizend Zuilen in Deventer’ is museum De Waag gesloten van 10 oktober 2016 t/m 10 november 2016. Vanaf vrijdag 11 november 2016 bent u van harte welkom op de expositie ‘Palmyra, Stad van Duizend Zuilen in Deventer‘.

De huidige tentoonstelling ‘Persoonlijke verhalen’ is op de laatste openingsdag op zondag 9 oktober GRATIS te bezoeken.


Junior Gidsen gezocht voor Open Monumentendag!

Het tweede weekend van september is het weer Open Monumentendag. Voor kinderen en jongeren van 10 tot 15 jaar staat er dit jaar iets nieuws op het programma. Zij kunnen zich aanmelden als JuniorGids. Op zondag 11 september gaan zij zelf bezoekers rondleiden rondom de monumentale Waag. Zij krijgen hiervoor een training die begint op donderdag 30 juni.

Als dank krijgen de JuniorGidsen een uitnodiging voor de officiële van Open Monumentendag Deventer op vrijdag 9 september, een mooi historisch jeugdboek en vier vrijkaartjes voor het Speelgoedmuseum of de Waag.

Praktische informatie

  • JuniorGidsen gaan rondleiden op zondag 11 september tussen 13.00 en 16.00 uur. Er wordt een flexibel rooster gemaakt in overleg.
  • De training bestaat uit drie bijeenkomsten: Bijeenkomst 1 is op donderdag 30 juni om 16.00 uur. Bijeenkomst 2 en 3 vinden begin september plaats, data worden later bekend.
  • Als je niet kunt op de eerste datum, maar je wil wel meedoen, laat het ons weten. Dan kijken we of er een oplossing is.

Meer informatie en aanmelden

Wil je JuniorGids worden? Leuk! Meld je bij voorkeur vóór 25 juni aan bij Marianne Bakker, projectmedewerker bij Deventer Verhaal: mariannebakker@deventerverhaal.nl . Ook als je nog vragen hebt, kan je mailen of bellen: 0570-855950.


Garrelt Verhoeven nieuwe directeur Deventer Verhaal

Garrelt Verhoeven is door de Raad van Toezicht van de stichting Deventer Verhaal benoemd tot nieuwe directeur. Hij zal per 1 juli 2016 in dienst treden en volgt daarmee interim directeur Atze Bosma op.

http://deventerverhaal.nl/wp-content/uploads/2015/07/Persbericht-GarreltVerhoeven.pdf


Speelgoedmuseum Deventer nog heel 2016 geopend!

http://www.destentor.nl/regio/deventer/speelgoedmuseum-in-deventer-blijft-nog-even-open-1.6070653

Uiteraard zijn wij hier erg blij mee, want het betekent concreet bijv. dat bezoekers nog het hele jaar kunnen genieten van de unieke speelgoedcollectie. En de gaming expositie ‘Press Start to Play’ die nog te zien is tot 2 oktober!


Atze Bosma tijdelijk a.i. directeur – 1 februari 2016

Per 1 februari 2016 is Atze Bosma aangesteld als directeur a.i. van Deventer Verhaal. Atze was al betrokken bij Deventer Verhaal als lid van de Raad van Toezicht, waaruit hij nu tijdelijk zal terugtreden. Inmiddels (15/4) loopt de procedure voor een nieuwe directeur.


Expositie in het Stadhuiskwartier – 10 december 2015

In het nieuwe Stadhuis aan het Grote Kerkhof richt Deventer Verhaal een expositie in samen met Archeologie Deventer en in nauw overleg met Gemeente Deventer. De expositie laat de lange geschiedenis van deze plek zien waarvan de bouw van het Stadhuiskwartier het voorlopig laatste hoofdstuk is. De locatie was al in de prehistorie in gebruik en vormt al 1200 jaar een centraal punt in de stad. In ieder geval vanaf de 13de eeuw zetelde hier het stedelijk bestuur. Deze bijzondere geschiedenis verklaart mede de keuze voor deze locatie. In de loop van 2016 bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in de expositieruimte. Meer informatie vindt u op www.deventerstadhuiskwartier.nl/


Speelgoedmuseum Deventer blijft open – 20 november 2015

Na een aantal spannende gemeenteraadsvergaderingen is het besluit genomen: Speelgoedmuseum Deventer krijgt subsidie om nog tot en met de zomer van 2016 in de huidige vorm te blijven bestaan. In de komende periode wordt onderzocht in welke vorm het Speelgoedmuseum daarna wordt voortgezet. Deventer Verhaal presenteert op 18 december 2015 de tentoonstelling Star Wars takes over! Meer informatie vindt u op www.speelgoedmuseumdeventer.nl


Open Monumentendagen 2015 een groot succes – 20 september 2015

Deventer Verhaal heeft in 2015 de Open Monumentendagen met groot succes georganiseerd. Het bezoekersaantal lag hoger dan vorig jaar en er waren enkele bijzondere panden opengesteld. De programma-activiteiten rondom het landelijke thema Kunst en Ambacht werden georganiseerd in nauwe samenwerking met partners uit het Netwerk Cultureel Erfgoed Deventer. Zo stond op zondag het Havenkwartier in de spotlights vanwege de vele kunstenaars die daar hun werk vervaardigen. Wij kijken trots terug op een succesvol en feestelijk weekend, en nodigen u alvast van harte uit voor Open Monumentendagen 2016 op 10 en 11 september.