Deventer Verhaal

Stichting Deventer Verhaal
Keizerstraat 33
7411 HD Deventer
info@deventerverhaal.nl
0570-855 950

Deventer wil zijn rijke geschiedenis, erfgoed(collectie), landgoederen en monumenten met een breed publiek delen. Stichting Deventer Verhaal is de zelfstandige en verbindende organisatie voor cultureel erfgoed die nauw samenwerkt met andere Deventer organisaties om de zichtbaarheid van, en waardering voor, ons stedelijk erfgoed te vergroten. Dit doen we met een aantrekkelijk programma van exposities en activiteiten in Museum De Waag en Speelgoedmuseum Deventer én op andere locaties in de stad.

Museum De Waag

In Museum De Waag zijn inspirerende tentoonstellingen over de stadsgeschiedenis te zien met de Deventer collectie als uitgangspunt. Per tentoonstelling kan dit uitgebreid worden met bruiklenen of andere aanvullingen. De eigen collectie kan gekoppeld worden aan monumenten, kunstwerken en verhalen in stad en omstreken. Door deze brede aanpak komen de verschillende gezichtspunten van de Deventer geschiedenis optimaal tot uiting en wordt een gevarieerd publiek bediend. Bezoekadres, openingstijden en entreeprijzen van het museum vindt u hier.

Speelgoedmuseum Deventer

Het speelgoedmuseum is een familiemuseum boordevol alledaags en bijzonder speelgoed waar mensen van alle leeftijden een geweldige en leerzame middag beleven. En dat al sinds 1932! Het beschikt over de grootste en belangrijkste openbare speelgoedcollectie in Nederland. Bijzondere poppen en poppenhuizen, treinen, verschillende soorten mechanisch- en optisch speelgoed, bordspellen en games; het museum heeft het allemaal. Bezoekadres, openingstijden en entreeprijzen van het museum vindt u hier.

De collecties van beide musea zijn ook online te bekijken.

Organisatie

Deventer Verhaal opereert onder aansturing van directeur Ewout van der Horst. Naast circa 20 betaalde medewerkers (14 fte) zijn er vele vrijwilligers werkzaam bij de stichting.

ANBI

Stichting Deventer Verhaal heeft de culturele ANBI status. Klik hier voor meer info.

Stuur ons een e-mail

Contact gegevens

Stichting Deventer Verhaal
Keizerstraat 33
7411 HD Deventer
info@deventerverhaal.nl
0570-855 950