Educatie

Schoolklassen

Sorry, op dit moment kunnen we in verband met de coronamaatregelen geen schoolklassen in Museum De Waag en Speelgoedmuseum Deventer ontvangen.

LespakketTEN

Online lessen Deventer Bezet & Bevrijd
Nu Museum De Waag (voorlopig) geen schoolklassen kan ontvangen, hebben we een online lesprogramma gemaakt dat kinderen thuis kunnen maken.

Het programma hoort bij de tentoonstelling Deventer Bezet & Bevrijd van Museum De Waag. Deze gaat over Deventer tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoe begon de oorlog? Waarom waren er voedselbonnen? Wat betekende de oorlog voor Joodse Deventenaren? Dit alles komt aan bod met persoonlijke verhalen. Het doel is om kinderen bewust te maken van het vieren van 75 jaar vrijheid. Vrijheid wordt bekeken vanuit het perspectief van de oorlog met af en toe een link naar de huidige (corona)tijd. 

Voor groep 5 & 6 en groep 7 & 8 zijn afzonderlijk vijf lessen gemaakt. Per les kost het maken ongeveer 20-25 minuten.

Voor aanvullende informatie over de online lessen kunt u contact opnemen met Monique Wezenberg via educatie@deventerverhaal.nl of bel 0570 – 855 950.

SPREEKBEURT

Spreekbeurt over De Waag
Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en Deventer in het bijzonder? Dan heeft Deventer Verhaal voor jou het perfecte onderwerp voor jouw spreekbeurt. De Waag in Deventer. Er is zoveel te vertellen en te laten zien over dit eeuwenoude waaggebouw. De Waag is een icoon van de stad en is gevestigd midden op het plein de Brink in Hanzestad Deventer.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
OK, begrepen!