Open Monumentendag Open Monumentendag

Bijzondere bomen: De Zinloos Gevelde Beuk

Bron: #DeventerVerhalen | Door: Anne Koot

Bomen zijn overal. En we gaan er vaak letterlijk aan voorbij. Zonde, zo ontdekte verhalenmaker Anne Koot, want sommige bomen hebben een bijzonder verhaal. Zelfs als ze niet langer overeind staan, zoals de eeuwenoude beuk in de Worp.

Jan Barwegen De zinloos gevelde beukin het Worpplantsoen in Deventer.

In deze podcast staat Anne stil bij de Zinloos Gevelde Beuk in het Worpplantsoen. Een misser van de gemeente betekende begin 2016 het einde van de bijna tweehonderd jaar oude boom. Anne gaat in gesprek met Devenentaar Jan Barwegen, op wie de Boomblunder destijds grote indruk maakte. 

Verhalenproject
#DeventerVerhalen is een initiatief van erfgoedorganisatie Deventer Verhaal in samenwerking met Bibliotheek Deventer en vele andere gemeentelijke partners zoals Raster

Het doel is om Deventenaren met elkaar in gesprek te laten gaan over hun persoonlijke verbinding met stad, dorp of wijk en dat echte Deventer gevoel vast te leggen in verhalen op dit platform. #DeventerVerhalen gaat op zoek naar de identiteit van Deventer door persoonlijke verhalen te presenteren aan een breed publiek.

Alle verhalen zijn verzameld door vrijwilligers. Iedereen uit gemeente Deventer kan zich aanmelden om aan het project deel te nemen.