Bergkerk Bergkerk

Deventer Verhaal wint Deventer Promotieprijs 2024

Deventer Verhaal heeft de Deventer Promotieprijs 2024 gewonnen. Op dinsdagavond 7 mei 2024 vond de feestelijke uitreiking plaats in het Burgerweeshuis. Deventer Verhaal heeft afgelopen jaar volop geïnvesteerd om de Hanzestad op de kaart zetten tijdens het Hanzejaar.

Uitreiking Deventer Promotieprijs 2024. Ben Schräder en Eelco Versteeg van Deventer Verhaal met Jaimi van Essen, wethouder Economie. (Foto Bart Ros)

De absolute topattractie van Deventer Verhaal was de Hanze Experience in de Oude Mariakerk, die ruim 37.000 bezoekers trok. Ook het Middeleeuws Festijn Deventer in het Worpplantsoen, de bijzondere exposities in Museum De Waag en de onthulling van de valsemuntersketel trokken veel aandacht en zetten Deventer op de kaart, zowel bij inwoners als daarbuiten.

Jaimi van Essen, wethouder Economie bij Gemeente Deventer, onderbouwt de uitreiking aan winnaar Deventer Verhaal. (Foto Bart Ros)

Naast de extra inzet tijdens het Hanzejaar heeft Deventer Verhaal in 2023 ruim 52.000 bezoekers in het Speelgoedmuseum verwelkomd en educatie programma's aan scholen aangeboden waarmee het Deventer erfgoed in beeld komt.

Parkcafé Mees
De Deventer Promotieprijs werd dit jaar voor de dertigste keer uitgereikt. Ook Parkcafé Mees behoorde tot de genomineerden, in samenwerking met Stichting Vogeleiland. Samen hebben zij ervoor gezorgd dat het verwaarloosde Vogeleiland werd omgetoverd tot een prachtig stukje historisch Deventer, dat weer toegankelijk is voor alle Deventenaren.

De IJssel als genomineerde
De derde en opvallendste nominatie was voor de IJssel. Door het hoge water stond deze plek afgelopen winter in de landelijke belangstelling en trok de rivier duizenden dagjesmensen. Maar niet zonder hulp van de Deventenaren. Zo leidde de stadsmanager de pers naar de kade, het IJsselhotel reed zijn gasten in eigen auto’s door het water naar het hotel en medewerkers van de gemeente legden honderden zandzakken aan de kade. Judith Snepvangers, directeur IJssellandschap, nam de oorkonde namens al deze Deventenaren in ontvangst.

Projectleider Ben Schräder (links) en communicatieadviseur Eelco Versteeg namen namens Deventer Verhaal de eervolle prijs in ontvangst. (Foto Bart Ros)

Sinds 1995
De Deventer Promotieprijs wordt sinds 1995 jaarlijks georganiseerd door Deventer Marketing en in 2024 voor het eerst uitgereikt door Jaimi van Essen, wethouder Economie. De prijs bestaat uit een kunstwerk dat voor de winnaar persoonlijk wordt gemaakt door de Deventer edelsmeden van MinkKoot Edelsmeden.

Eerdere winnaars waren onder meer: binnenstadsmanager Peter Brouwer, rapper Snelle, interieurwinkel Carlos in Huis, Saxion, Bussink Koek, Theater Bouwkunde, NV Bergkwartier, Go Ahead Eagles, Özcan Akyol en Matz Carwash. Vorig jaar ging de Deventer Promotieprijs naar Street Art Streets.

Onze dank gaat uit naar alle medewerkers, vrijwilligers, partners, sponsoren en bezoekers die aan dit grote succes hebben bijgedragen!