NL in 150 landschappen NL in 150 landschappen

Historische speurtocht door Bergkwartier

Speur op zondag 23 juni a.s. mee naar het verleden van Deventer tijdens de historische speurtocht door het Bergkwartier en laat je meevoeren langs mooie gerestaureerde gevels, een schoorsteen, smalle steegjes en eeuwenoude straten.

De historische speurtocht is voor jong en oud en zit vol met activiteiten, leuke weetjes en vragen.

De tocht is voor jong en oud en zit vol met activiteiten, leuke weetjes en vragen. Onderweg voer je toffe opdrachten uit, kun je een muntje slaan bij de Muntentoren, beantwoord je leuke vragen en verzamel je stempels. Op de route kom je van alles te weten over de prachtige plekken van het Bergkwartier.

Als klap op de vuurpijl word je onderweg ook getrakteerd op wat lekkers. De speurtocht start in het Speelgoedmuseum. Daar ligt het routeboekje voor je klaar. Aan het einde van de route krijg je in de Bergkerk jouw diploma uitgereikt. 

Erfgoedpartners slaan handen ineen
De historische speurtocht door Deventer wordt georganiseerd door de Historische Vereniging Deventer, Stichting Industrieel Erfgoed Deventer, Stichting Oud Deventer en erfgoedorganisatie Deventer Verhaal.

Praktische informatie
De speurtocht wordt georganiseerd op zondag 23 juni 2024. De start is tussen 10:30 en 11:00 uur bij het Speelgoedmuseum, Brink 47, Deventer. De duur van de speurtocht is ongeveer anderhalf uur. Eindpunt is de Bergkerk aan het Bergkerkplein 1.

De deelname is gratis en speciaal voor kinderen tot circa 12 jaar met begeleiding van een of meer volwassenen. Vooraf aanmelden is niet nodig.