Open Monumentendag Open Monumentendag

Laatste kans om 'Nederland in 150 landschappen' te bezoeken

Allerlaatste kans! Onze tentoonstelling over het Nederlandse landschap van de afgelopen 150 jaar is alleen dit weekend nog te bezoeken.

In de Bergkerk presenteren we je een overzicht van honderdvijftig kunstwerken over het landschap op basis van de collectie Knecht-Drenth. In de tentoonstelling nemen we je mee op een reis door het Nederlandse landschap van de afgelopen 150 jaar.

Op reis door eigen land
Sinds anderhalve eeuw trekken kunstenaars naar buiten om in het landschap hun indrukken vast te leggen. Dankzij een schenking van het echtpaar Knecht-Drenth beschikt Deventer Verhaal over een unieke collectie tekeningen, prenten en schilderijen van het Nederlandse landschap van 1880 tot nu. Een selectie hiervan is in de tentoonstelling aangevuld met werk van hedendaagse kunstenaars. Hun kunstwerken nemen je mee op reis door eigen land en laten je met andere ogen naar het landschap kijken. Ter gelegenheid van de zomertentoonstelling is in samenwerking met landschapshoogleraar Theo Spek het rijk geïllustreerde boek ‘Oneindig Landschap’ verschenen. Het eerste exemplaar werd tijdens de officiële opening in juni 2024 uitgereikt aan Commissaris van de Koning Andries Heidema. Het boek is verkrijgbaar in de Bergkerk en bij Museum De Waag, Brink 56 te Deventer.

'Nederland in 150 landschappen' is tot en met 8 september 2024 te bezoeken. (Foto Mike Bink)

Tentoonstelling bezoeken
De tentoonstelling is tot en met zondag 8 september 2024 van 11:00 tot 17:00 uur geopend. Bezoekers met een museumkaart kunnen de tentoonstelling gratis bezoeken. Naast het bezoeken van de tentoonstelling kun je ook een gratis fiets- en wandelroute door Deventer en het ommeland afleggen. Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op deze pagina.