Bergkerk Bergkerk

Laatste kans voor bezoek aan succesvolle Hanze Experience

De multimediale presentatie over de Hanze in de Mariakerk trekt volop de belangstelling. Al meer dan 34.000 bezoekers hebben de Hanze Experience bezocht. ”De teller loopt nog steeds hard op. Daar zijn we ongekend blij mee’’, aldus Deventer Verhaal-directeur Ewout van der Horst.

De multimediale presentatie over de Hanze in de Mariakerk is alleen in de maand december nog te bezoeken (foto Viorica Cernica)

Middeleeuws Deventer
”Het publiek geniet met volle teugen van onze gratis Hanze Experience’’, vertelt de trotse directeur. ”Na de presentatie klinkt er vaak spontaan applaus.’’ De Hanze Experience voert je in een ruim kwartier durend schouwspel mee over de IJssel, de levensader van Deventer, naar een belevenis over middeleeuws Deventer. In de experience komen de belangrijkste aspecten van de stad aan bod. Zo wordt er visueel aandacht gevraagd voor de handelsrelaties, jaarmarkten, culturele bloei maar ook de religieuze aspecten van middeleeuws Deventer.

Al meer dan 34.000 bezoekers hebben de Hanze Experience in de Oude Mariakerk bezocht

De experience is een mix van indrukwekkende beeldprojecties van regisseur en videokunstenaar Elise van der Linden, gesproken teksten en muziek van Johanneke ter Stege en composities en soundscapes van Olger Star. De presentatie is nog te bezoeken tot en met 30 december 2023. ”We laten bezoekers de geschiedenis van de stad op een indringende manier beleven. De reacties zijn hartverwarmend”, vervolgt Van der Horst.

De Hanze Experience is voor jong en oud en voert je in een ruim kwartier durend schouwspel mee over de IJssel naar een belevenis over middeleeuws Deventer

Laatste kans
De Hanze Experience is tot en met 30 december 2023 in de weekenden geopend voor publiek. De experience is op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur gratis te bezoeken. Het project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, provincie Overijssel, NV Bergkwartier, Mondriaanfonds, VSB-fonds en Nutfonds. Alle informatie over het Hanzejaar in Deventer is te vinden op hanzejaardeventer.nl.