Bergkerk Bergkerk

Leer ook Salland kennen!

Stichting IJssellandschap start maandag 11 maart 2024 weer met de cursus 'Leer mij Salland Kennen'. De cursus is voor iedereen die meer wil weten over Salland.

De cursus 'Leer mij Salland kennen' in 2023 (Foto Bert de Graaf)

Tijdens de 13e editie van de cursus ligt de focus op Salland als streekgebied maar ook op landelijk gebied in combinatie met de stad Deventer. De werkgroep laat je zien hoe mooi Salland is en hoe interessant het verleden, het nu en de toekomst met elkaar verbonden zijn. Verspreidt over zes avonden op verschillende locaties in onder andere Deventer, Olst en Luttenberg leer je alles over de alsmaar populair wordende streek.

Elke avond kent een eigen thema. Zo wordt er aandacht geschonken aan geschiedenis, economie, cultuur en streektaal, bestuur, agrarisch, saamhorigheid in de dorpen, religie en landgoederen. De cursus wordt in april afgesloten met een dagexcursie door Salland.  

De cursus start op maandagavond 11 maart 2024 om 19:30 uur bij Brasserie Op Duur in Den Nul. De kosten bedragen € 150,- inclusief de dagexcursie met lunch. Aanmelden kan via info@ijssellandschap.nl of 0570-635955.