Bergkerk Bergkerk

Speelgoedmuseum opnieuw kidsproof museum

Het Speelgoedmuseum is opnieuw uitgeroepen tot ‘Kidsproof museum’. De Nederlandse Museumvereniging heeft dat vandaag bekend gemaakt. Museuminspecteurs tot en met 12 jaar gaven het speelse museum aan de Brink in Deventer gemiddeld een 9,6 voor het bezoek.

Het Speelgoedmuseum is opnieuw uitgeroepen tot ‘Kidsproof museum’.

Een museum krijgt het kidsproof keurmerk op basis van de inbreng van kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Het Speelgoedmuseum moest minimaal een 8 scoren om het keurmerk te krijgen en slaagde daar opnieuw ruim in: kinderen gaven gemiddeld een 9,6.

De Michelinsterren van de museumwereld
In een brief maakte Vera Carasso, directeur van de Museumvereniging, bekend dat het Speelgoedmuseum opnieuw Kidsproof is: “Met groot genoegen willen wij u feliciteren met de benoeming tot Kidsproof museum 2024. Jullie mogen dit keurmerk een jaar lang voeren. We weten uit onderzoek dat kinderen die op jonge leeftijd musea bezoeken, later vaker terugkeren. Het is een positieve ontwikkeling dat steeds meer musea investeren in het trekken van de jongste bezoekers”, aldus Vera Carasso van de Nederlandse Museumvereniging.

Ewout van der Horst, directeur van het Speelgoedmuseum, is trots dat kinderen zo’n hoog cijfer gaven. “We merken, twee jaar na de heropening van het Speelgoedmuseum, dat kinderen het erg naar hun zin hebben bij ons. We ontvangen ook waardevolle informatie uit de inspecties. Hierdoor kunnen we de presentatie in het museum blijven optimaliseren.”

Museuminspecteurs tot en met 12 jaar gaven het speelse museum aan de Brink in Deventer gemiddeld een 9,6 voor het bezoek.

Museumbezoek
Mede dankzij het Kidsproof-label ontvangt het Speelgoedmuseum dit jaar een recordaantal bezoekers. Het Speelgoedmuseum is gevestigd in twee authentieke pakhuizen uit de Hanzetijd en is van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur geopend. Alle informatie over het Speelgoedmuseum is te vinden op hetspeelgoedmuseum.nl.