NL in 150 landschappen NL in 150 landschappen

Museum Eicas, van harte gefeliciteerd!

Deventer Verhaal directeur-bestuurder Ewout van der Horst had de grote eer om Museum Eicas als eerste met een Museumkaart te bezoeken.

Groot applaus en trots na de eerste gescande Museumkaart bij de collega's van Museum Eicas (Foto Angel Pixten)

Van der Horst over deze mijlpaal: "Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! Het was een eer om als eerste bezoeker met een museumkaart jullie prachtige museum te mogen bezoeken. De vrijwel compleet vernieuwde tentoonstelling is zeer de moeite van het bezoeken waard, ook voor mensen zonder museumkaart. De bovenzalen bieden een divers aanbod aan ZERO kunst en navolgers. Zelf ben ik erg onder de indruk van een filminstallatie van Petra Noordkamp over het door een aardbeving verwoeste Gibellina op Sicilië" vertelt Van der Horst.

De eerste gescande Museumkaart bij onze collega's van Museum Eicas is een feit (Foto Angel Pixten)

"In het souterrain is onder meer een fascinerende tentoonstelling over AI en kunst te zien. Je vraagt je werkelijk af wat nog authentiek is of niet. Kortom, komt dat zien! Als collega-instelling wenst Deventer Verhaal Museum EICAS veel bezoekers toe als gevolg van deze zoveelste stap naar een volwaardig kunstmuseum in onze prachtige Hanzestad!" besluit Van der Horst.

Ewout van der Horst, directeur van Museum De Waag en Speelgoedmuseum, had de grote eer om de eerste Museumkaart-bezoeker te zijn (Foto Angel Pixten)