Bergkerk Bergkerk

Museumdocent Speelgoedmuseum

Deventer Verhaal is op zoek naar vrijwilligers voor de volgende functie: Museumdocent Speelgoedmuseum (vrijwilligersfunctie)

Het Speelgoedmuseum heeft de grootste speelgoedcollectie van Nederland!

Draag je graag je kennis over aan een nieuwe generatie? Maak je makkelijk contact met kinderen van peuter tot puber? Dan is de functie van museumdocent bij het meest speelse museum van Nederland echt iets voor jou!

Werkzaamheden

Je begeleidt schoolklassen in het Speelgoedmuseum. Er zijn lespakketten beschikbaar voor het basisonderwijs en voor klas 1-2 voortgezet onderwijs.

Profiel

  • Enthousiast, representatief en flexibel

  • Goede beheersing van de Nederlandse taal

  • Beschikbaarheid minimaal 2x per maand

Wat bieden wij?

  • Je maakt onderdeel uit van de ondernemende en enthousiaste erfgoedorganisatie Deventer Verhaal

  • Je werkt in een dynamische, culturele omgeving waarbij je mensen met dezelfde interesses leert kennen

  • Gezellige borrelmomenten

  • Museumkaart

  • Korting in onze museumshops

  • Na een inwerkperiode ga je van start met een ervaren collega

Over Speelgoedmuseum Deventer

Speelgoedmuseum Deventer heeft de grootste speelgoedcollectie van Nederland. Het museum is in 2021 totaal verbouwd en vernieuwd. Je treft hier geen grote zalen en gangen met kunst en andere collectie, maar intieme kamers in twee rijksmonumentale panden. De sfeer van de laatmiddeleeuwse pakhuizen is zoveel mogelijk bewaard om het historisch speelgoed maximaal tot zijn recht te laten komen. De presentatie van de collectie is aan verschillende maatschappelijke thema’s ophangen. Zoals welvaartsontwikkeling, gender en techniek. De bezoeker ontdekt dat speelgoed niet alleen vermakelijk is, maar ook veel vertelt over onszelf.

Over Deventer Verhaal

Deventer Verhaal is de erfgoedpartner van Deventer. Sinds 2014 zetten wij ons in voor de zichtbaarheid, waardering en behoud van ons gemeentelijk erfgoed.

Onze missie is om de rijke geschiedenis van de prachtige Hanzestad Deventer met een breed publiek te delen. Dit doen we met een gevarieerd en aantrekkelijk programma van exposities en activiteiten in Museum De Waag en Speelgoedmuseum Deventer maar ook op andere locaties in de stad en omliggende dorpen.

Als zelfstandige en verbindende erfgoedpartner werken we ook nauw samen met andere Deventer organisaties en organiseren we jaarlijks verschillende evenementen zoals Open Monumentendag Deventer, Kelderfest en Nacht van Goud.

Procedure

Als vrijwilliger start je eerst met een intakegesprek en een proefperiode.

Interesse?

Neem contact op met Bas Velkers, vrijwilligerscoördinator Deventer Verhaal, via basvelkers@deventerverhaal.nl